Velenjčani izpadli po visokem porazu

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Rokometaši francoskega Paris Saint-Germaina so visoko ugnali Gorenje Velenje (34:24) in jih izločili iz Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Velenjčani so imeli pred gosotvanjem pri Parisu St. Germainu rahlo prednost, saj so pred domačimi gledalci slavili s 30:28, kljub temu pa so na koncu morali priznati premoč favoriziranim Francozom. Po tem, ko so se v prvem polčasu izenačeno kosali z bogatim klubom, v drugem delu tekme niso našli več priključka s Parižani, ki so prestavili v višjo prestavo in se na koncu veselili zmage s kar desetimi zadetki prednosti, bilo je 34:24.  

Najslabši polčas Velenjčanov

Mladi Staš Skube je dosegel prvi zadetek na povratni tekmi, ko je po minuti igre izkoristil sedemmetrovko. Velenjančani so prvi polčas odigrali zelo dobro in s pogumno igro pokazali, da tudi danes Parižanom ne bo lahko. Z učinkovitimi napadi in čvrsto igro v obrambi so se na odmor podali z enakim številom zadetkov kot domačini in so tako še vedno na poti do uvrstitve v četrtfinale. Ekipi sta se v prvem delu tekme menjavali v vodstvu in gledalcem ponudili zanimivo predstavo. 

Slabše se je za slovenske rokometaše začel drugi polčas. Po številnih neuspešnih napadih in natančnih strelih Parižanov so se znašli v zaostanku štirih zadetkov. Domači so v drugem polčasu pokazali vso moč in le še višali prednost, medtem ko so rokometaši Gorenja le s težavo prebijali francosko obrambo, tudi ko so jo, pa je bil na mestu vratar Sierra, ki je izdatno pripomogel h končni visoki zmagi svoje ekipe.  

Celjani morali priznati premoč Flensburgu

Tekmovanje v osmini Ligi prvakov pa so že končali Celjani. Igralce Celja Pivovarne Laško so v soboto s 30:27 (15:14) premagali rokometaši Flensburg-Handewitta. Na prvi tekmi pred tednom dni v Celju so s 26:25 slavili Celjani, a prednost ni zadostovala za preboj naprej. Najboljši strelec tekme je bil sicer Gašper Marguč z osmimi goli.

Liga prvakov, osmina finala, povratne tekme:

FLENSBURG : Celje Pivovarna Laško 30:27 (15:14) /25:26/
Eggert 6, Svan in Gottfridsson 6,; Marguč 8, Slišković, Zelenović in Žabič 4

PSG : Gorenje Velenje 34:24 (17:17) /28:30/

// - rezultat prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:29 30. Marec 2014.

    If you need money, visit us!<br />investinfuture.wix. com/profit1x2 (together)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.