Šport
24 ogledov

Velenjčani izpadli po visokem porazu

(Gorenje Velenje - Aalborg) liga prvakov Gregor Katič
Rokometaši francoskega Paris Saint-Germaina so visoko ugnali Gorenje Velenje (34:24) in jih izločili iz Lige prvakov.

Velenjčani so imeli pred gosotvanjem pri Parisu St. Germainu rahlo prednost, saj so pred domačimi gledalci slavili s 30:28, kljub temu pa so na koncu morali priznati premoč favoriziranim Francozom. Po tem, ko so se v prvem polčasu izenačeno kosali z bogatim klubom, v drugem delu tekme niso našli več priključka s Parižani, ki so prestavili v višjo prestavo in se na koncu veselili zmage s kar desetimi zadetki prednosti, bilo je 34:24.  

Najslabši polčas Velenjčanov

Mladi Staš Skube je dosegel prvi zadetek na povratni tekmi, ko je po minuti igre izkoristil sedemmetrovko. Velenjančani so prvi polčas odigrali zelo dobro in s pogumno igro pokazali, da tudi danes Parižanom ne bo lahko. Z učinkovitimi napadi in čvrsto igro v obrambi so se na odmor podali z enakim številom zadetkov kot domačini in so tako še vedno na poti do uvrstitve v četrtfinale. Ekipi sta se v prvem delu tekme menjavali v vodstvu in gledalcem ponudili zanimivo predstavo. 

Slabše se je za slovenske rokometaše začel drugi polčas. Po številnih neuspešnih napadih in natančnih strelih Parižanov so se znašli v zaostanku štirih zadetkov. Domači so v drugem polčasu pokazali vso moč in le še višali prednost, medtem ko so rokometaši Gorenja le s težavo prebijali francosko obrambo, tudi ko so jo, pa je bil na mestu vratar Sierra, ki je izdatno pripomogel h končni visoki zmagi svoje ekipe.  

Celjani morali priznati premoč Flensburgu

Tekmovanje v osmini Ligi prvakov pa so že končali Celjani. Igralce Celja Pivovarne Laško so v soboto s 30:27 (15:14) premagali rokometaši Flensburg-Handewitta. Na prvi tekmi pred tednom dni v Celju so s 26:25 slavili Celjani, a prednost ni zadostovala za preboj naprej. Najboljši strelec tekme je bil sicer Gašper Marguč z osmimi goli.

Liga prvakov, osmina finala, povratne tekme:

FLENSBURG : Celje Pivovarna Laško 30:27 (15:14) /25:26/
Eggert 6, Svan in Gottfridsson 6,; Marguč 8, Slišković, Zelenović in Žabič 4

PSG : Gorenje Velenje 34:24 (17:17) /28:30/

// - rezultat prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 1
  • Profit Bet 21:29 30.marec 2014.

    If you need money, visit us!investinfuture.wix. com/profit1x2 (together)