Velenjčani na dobri poti za skupinski del

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so v prvi tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF danes v Permu premagali ruske Permske medvede s 37:34 (16:14).
Oglej si celoten članek

Velenjski rokometaši so z odliko opravili prvo nalogo na poti do skupinskega dela evropskega pokala EHF. V Permu so slavili s 37:34, povratna tekma pa se bo v soboto, 29. novembra, v velenjski Rdeči dvorani pričela ob 19. uri.

Izbranci Ivana Vajdla so si že v deveti minuti priigrali prednost treh golov (7:4), v nadaljevanju pa imeli bolj ali manj tekmeca pod svojim nadzorom. Rusi so jim resda vseskozi dihali za ovratnik in skušali preobrniti potek tekme, nekajkrat so se približali na gol zaostanka.

V drugem polčasu je bila tekma povsem odprta. Ose so v 48. minuti zaostale za gol (27:28), v prelomnih trenutkih dvoboja pa zaigrali zrelo in odgovorno ter si pred povratno tekmo na domačih tleh priigrali lepo prednost treh golov.

V velenjski zasedbi je bil najbolj učinkovit Marko Dujmovič z devetimi goli, Staš Skube in Niko Medved sta dosegla po šest zadetkov. V ruski ekipi se je izkazal Samvel Aslanjan z enajstimi goli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.