Šport
30 ogledov

Velenjčani na dobri poti za skupinski del

Sport 16.02.14, Tekma Gorenje Velenje - Aalborg, foto: GREGOR KATIC Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so v prvi tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF danes v Permu premagali ruske Permske medvede s 37:34 (16:14).

Velenjski rokometaši so z odliko opravili prvo nalogo na poti do skupinskega dela evropskega pokala EHF. V Permu so slavili s 37:34, povratna tekma pa se bo v soboto, 29. novembra, v velenjski Rdeči dvorani pričela ob 19. uri.

Izbranci Ivana Vajdla so si že v deveti minuti priigrali prednost treh golov (7:4), v nadaljevanju pa imeli bolj ali manj tekmeca pod svojim nadzorom. Rusi so jim resda vseskozi dihali za ovratnik in skušali preobrniti potek tekme, nekajkrat so se približali na gol zaostanka.

V drugem polčasu je bila tekma povsem odprta. Ose so v 48. minuti zaostale za gol (27:28), v prelomnih trenutkih dvoboja pa zaigrali zrelo in odgovorno ter si pred povratno tekmo na domačih tleh priigrali lepo prednost treh golov.

V velenjski zasedbi je bil najbolj učinkovit Marko Dujmovič z devetimi goli, Staš Skube in Niko Medved sta dosegla po šest zadetkov. V ruski ekipi se je izkazal Samvel Aslanjan z enajstimi goli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.