Velenjčani potrdili naslov prvaka

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so v zadnjem, 10. krogu 1. NLB Leasing lige (skupina od 1. do 6. mesta) premagali Celje Pivovarno Laško s 35:30 (18:15) in s tem samo še potrdili naslov državnega prvaka.
Oglej si celoten članek

Velenjčani so si tretji naslov naslov državnih prvakov zagotovili v predzadnjem krogu po prepričljivem zmagoslavju v Novem mestu, na zadnji tekmi pa so v prestižnem obračunu zanesljivo premagali najhujše domače tekmece iz Celja in jim prizadejali še četrti poraz na medsebojnih ligaških tekmah v tej sezoni.

Izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so bili bolj ali manj vseskozi dominantni, tekmecem iz bližnjega Celja pa so odločilni udarec prizadejali v prvi polovici drugega polčasa, ko so si priigrali devet golov prednosti (31:22) in s tem razrešili vprašanje o zmagi.

V velenjski ekipi, ki je zmagala s 35:30 in bo po koncu sezone deležna temeljite prenove, saj jo bodo - poleg trenerja Tamšeta - zapustili številni nosilci igre (Matej Gaber, Jure Dolenec, Marko Bezjak, Fahrudin Melić, Dino Bajram,..), je bil najbolj učinkovit Dolenec s sedmimi, Melić in Marko Dujmovič pa sta dosegala po šest golov. V celjski ekipi je Nemanja Zelenović dosegel šest, Mate Lekai pa pet zadetkov.

1. NLB Leasing liga, končnica, 10. kolo:

Gorenje Velenje : Celje Pivovarna Laško 35:30 (18:15)
Dolenec 7, Melič, Dujmovič 6; Zelenović 6, Lekai 5

Cimos Koper : Maribor Branik 32:29 (15:14)

Trimo Trebnje : Krka 31:24 (18:9)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.