Šport
21 ogledov

Velenjčani potrdili naslov prvaka

Gorenje Velenje Silkeborg Liga prvakov Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so v zadnjem, 10. krogu 1. NLB Leasing lige (skupina od 1. do 6. mesta) premagali Celje Pivovarno Laško s 35:30 (18:15) in s tem samo še potrdili naslov državnega prvaka.

Velenjčani so si tretji naslov naslov državnih prvakov zagotovili v predzadnjem krogu po prepričljivem zmagoslavju v Novem mestu, na zadnji tekmi pa so v prestižnem obračunu zanesljivo premagali najhujše domače tekmece iz Celja in jim prizadejali še četrti poraz na medsebojnih ligaških tekmah v tej sezoni.

Izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so bili bolj ali manj vseskozi dominantni, tekmecem iz bližnjega Celja pa so odločilni udarec prizadejali v prvi polovici drugega polčasa, ko so si priigrali devet golov prednosti (31:22) in s tem razrešili vprašanje o zmagi.

V velenjski ekipi, ki je zmagala s 35:30 in bo po koncu sezone deležna temeljite prenove, saj jo bodo - poleg trenerja Tamšeta - zapustili številni nosilci igre (Matej Gaber, Jure Dolenec, Marko Bezjak, Fahrudin Melić, Dino Bajram,..), je bil najbolj učinkovit Dolenec s sedmimi, Melić in Marko Dujmovič pa sta dosegala po šest golov. V celjski ekipi je Nemanja Zelenović dosegel šest, Mate Lekai pa pet zadetkov.

1. NLB Leasing liga, končnica, 10. kolo:

Gorenje Velenje : Celje Pivovarna Laško 35:30 (18:15)
Dolenec 7, Melič, Dujmovič 6; Zelenović 6, Lekai 5

Cimos Koper : Maribor Branik 32:29 (15:14)

Trimo Trebnje : Krka 31:24 (18:9)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.