Šport
17 ogledov

Gorenje tretjič državni prvak

Gorenje Velenje Silkeborg Liga prvakov Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so v 9. krogu 1. NLB Leasing lige (skupina od 1. do 6. mesta) v gosteh premagali novomeško Krko z 41:20 (21:6) in tretjič osvojili naslov državnih prvakov.

Velenjski rokometaši so v dolenjski prestolnici potrdili tretji naslov državnih prvakov. Za končno zmagoslavje so potrebovali točko, osvojili pa so obe ter po sezonah 2008/09 in 2011/12 znova slavili v najmočnejšem domačem ligaškem tekmovanju.

Velenjska ekipa bo v prihodnji sezoni nastopala v evropski Ligi prvakov, tako kot Celje Pivovarna Laško, drugouvrščena ekipa v 1. NLB Leasing ligi.

Absolutni rekorderji po številu državnih naslovov so Celjani. Ti so 17-krat slavili v tem tekmovanju, trikrat Velenjčani, po enkrat pa Koprčani in Prule 67.

Izbranci velenjskega trenerja Branka Tamšeta, ki se bo po koncu sezone poslovil s svojega položaja in svoje strokovno mesto prepustil Ivanu Vajdlu, so v prvem polčasu prikazali "totalni rokomet" in nebogljenim Dolenjcem primazali pravo zaušnico, hkrati pa razrešili vse dvome o zmagi in končnem zmagoslavju v državnem prvenstvu.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Jure Dolenec s šestimi goli, po pet sta jih dosegla Marko Dujmovič in Klemen Cehte. V dolenjski ekipi je Miha Svetelšek dosegel sedem zadetkov.

Velenjska ekipa bo v zadnjem krogu gostila Celje Pivovarno Laško, novomeška pa bo gostovala v Trebnjem. Obe tekmi bosta v petek, 24. maja.

1. NLB za prvaka:

Krka : Gorenje Velenje 20:41 (6:21)
Svetelšek 7; Dolenec 6, Cehte 5, Dujmović po 5

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.