Šport
38 ogledov

Gorenje v Flensburgu zapravilo priložnost

Gorenje Velenje Silkeborg Liga prvakov Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so na povratni tekmi osmine finala lige prvakov v Flensburgu izgubili (27:25), potem ko so že s prve tekme prinesli tri gole zaostanka. Velenjčani so imeli nekajkrat prednost treh golov, toda dodatnega koraka proti čvrstim domačinom niso uspeli narediti.

Rokometaši velenjskega Gorenja so se v Flensburg, ki leži na nemško-danski meji, z avtobusom odpravili takoj po sredini večerni tekmi z mariborskim Branikom, med potniki pa zavoljo poškodbe ni bilo reprezentančnega krožnega napadalca in izjemno pomembnega člena v velenjski rokometni verigi Mateja Gabra, manjkal je tudi steber obrambe Dino Bajram.

V prvem delu blestela oba vratarja

Velenjčani so navkljub slabemu izhodiščnemu položaju pogumno odigrali dvoboj na severu Nemčije. V enajsti minuti so zavoljo odličnih obramb Mattiasa Anderssona zaostali s 3:5, a nato vendarle ujeli pravi ritem ter z dvema zaporednima goloma Marka Bezjaka in enega Nika Medveda v 16. minuti povedli z 8:7. Le dve minuti kasneje so povišali na 9:7, kar je Ljubomirja Vranješa prisilo k prvi minuti odmora na tekmi. Po njej so gostitelji začeli vršiti strahovit pritisk, v 24. minuti so tudi izenačili na 10:10, a Ose so nadaljevale z dobro igro v obrambi.

V prvem polčasu sta bila dobro razpoložena oba vratarja. Tako Andersson pri Flensburgu, kot Ivan Gajić pri Gorenju sta zbrala lepo število obramb. Šved v domačih vratih je zaustavil devet strelov, tudi dva protinapada, Gajić pa je ubranil sedem poskusov. Dve sekundi pred koncem prvih tridesetih minut je Jure Dolenec zabil in tako Velenjčanom priigral gol prednosti pred nadaljevanjem (14:13). Najboljši strelec gostov v prvem delu je bil Klemen Cehte.

V končnici izpustili priložnost

Velenjčani so na začetku drugega dela že povedli za tri (16:13), vendar nato šest minut niso zadeli in domači so spreobrnili izid (17:16). Toda zatem so po vrsti zabili Marko Bezjak, Fahrudin Melić in Dolenec, spet sta se prebudila tudi Gajić in Cehte in Ose so bile spet spredaj (19:17). V nadaljevanju so Nemci zopet poravnali izid, Branko Tamše je vzel minuto odmora in obetala se je napeta končnica (20:20).

Gorenje Velenje Silkeborg Liga prvakov | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič
V 47. minuti je po protinapadu Nika Medveda slovenski državni prvak spet vodil za dva (23:21). Tri minute kasneje si je neumnost privoščil do tedaj z osmimi goli najboljši strelec tekme Cehte, ki je po prekršku v glavo udaril nasprotnika in bil takoj izključen. Tri minute kasneje je Holger Glandorf s svojim osmim zadetkom izenačil na 24:24.

Gostje so zadnjič vodili pri rezultatu 25:24, nato pa so Nemci na krilih Glandorfa, ki je bil na koncu tudi najboljši strelec tekme z devetimi goli, prišli do prednosti, ki so jo znali zadržati do konca (27:25). Gorenje je izpadlo s skupnim izidom 52:47.

Solidna evropska sezona

Zasedba iz Šaleške doline je v prvem delu lige prvakov nastopala v skupini C in osvojila tretje mesto. Na desetih tekmah je šestkrat zmagala, potem ko je po dvakrat premagala francoski Chambery in ruski Sankt Peterburg, po enkrat pa danski Bjerringbro-Silkeborg in makedonski Metalurg iz Skopja. Ob tem je doživela štiri poraze: dvakrat je izgubila s poljsko ekipo Vive Targi Kielce, po enkrat pa z Metalurgom in Bjerringbro-Silkeborgom.

Več sledi ...

Liga prvakov, osmina finala, povratne tekme:

FLENSBURG-HANDEWITT : Gorenje Velenje 27:25 (13:14) /28:25/
Glandorf 9; Cehte 8, Bezjak 6.

HSV HAMBURG : Celje Pivovarna Laško 28:31 (13:12) /38:29/
Duvnjak 7, Lacković in Kraus po 4; Mačkovšek 7, Skube in L. Žvižej po 6.

VESZPREM : Ademar Leon 33:25 (15:14) /23:20/

METALURG SKOPJE : Dinamo Minsk 24:22 (11:12) /26:23/

Nedelja ob 17.00
Vive Targi Kielce - Pick Szeged /25:26/

ob 17.15
Barcelona - Bjerringbro-Silkeborg /32:26/

ob 18.00
Füchse Berlin - Atletico Madrid /29:29/

ob 19.30
Kiel - Čehovski medvedi /35:37/

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat s prve tekme
AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.