Šport
16 ogledov

Slovo od Evrope z lepo zmago

celje pl atletico madrid joan canellas Toskić Mačkovšek EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Hamburgu presenetljivo dobili povratno tekmo osmine finala lige prvakov proti HSV (31:28). Po visokem porazu na prvi tekmi v Celju (29:38) so pivovarji za napredovanje potrebovali mali čudež, ki se sicer ni zgodil, vendar pa so se varovanci Vladana Matića več kot dostojno poslovili od Evrope.

Rokometaši Celja Pivovrane Laško so v Hamburgu končali svojo mednarodno sezono. V povratni tekmi osmine finala so v gosteh premagali ne preveč motivirano nemško zasedbo HSV Hamburga, ki pa je vse dvome o napredovanju razrešila na prvi tekmi v celjski dvorani Zlatorog, ko je zmagala z 38:29.

Igralci iz mesta ob Savinji so vse možnosti za preboj v četrtfinale zapravili na prvi domači tekmi, današnji povratni obračun v drugem največjem nemškem mestu je bil tako zgolj formalnega značaja. Mednarodna pisana nemška zasedba - njena igra sloni na hrvaškem triu Igorju Voriju, Blaženku Lackoviću in Domagoju Duvnjaku, danskemu zvezdniku Hansu Lindbergu, Poljaku Marcinu Lijewskemu in drugimi igralci - je vendarle preveč kakovostna, da bi lahko zapravila celjsko zalogo v zadetkih.

Izbranci gostujočega trenerja Vladana Matića so brezkompromisno odigrali dvoboj s favoriziranimi Hamburžani, po njihovem vodstvu v šesti minuti s 3:1 pa so se razigrali tudi domači rokometaši in pet minut kasneje povedli s 6:4. Celjani so se do 16. minute enakovredno kosali z gostitelji (6:6), nato pa padli v "kreativno luknjo" in v 25. minuti zaostali za pet zadetkov (7:12). V končnici so vendarle strnili svoje vrste in gostitelje skorajda ujeli (12:13).

Drugi polčas za povečanje samozavesti

Druga polovica tekme je minila v znamenju celjskih rokometašev, ki so z zagrizeno igro v obrambi in na krilih "vročega" Boruta Mačkovšeka v 45. minuti povedli z 22:20, le dve minuti kasneje pa po golu Žige Mlakarja s 24:21. Prednost treh zadetkov so imeli vse do 54. minute (28:25), a nato malce popustili in Hamburžani so se jim v 55. minuti približali na gol zaostanka (28:27). V prelomnih trenutkih dvoboja so Matićevi izbranci s preudarno igro povsem zasenčili gostitelje, po njihovem vodstvu v 58. minuti z 31:27 pa je bilo jasno, da bodo v Hamburgu dosegli pirovo zmago.

V slovenski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Mačkovšek s sedmimi goli, Luka Žvižej in Sebastian Skube sta jih prispevala po šest. V nemški zasedbi je Duvnjak dosegel sedem zadetkov.

Slovenski podprvaki so v skupinskem delu najmočnejšega tekmovanja na stari celini dosegli štiri zmage (po dvakrat so premagali švedski Sävehof ter po enkrat nemški Kiel in romunsko Constanto) ter doživeli šest porazov (po dvakrat so izgubili z madžarskim Veszpremom in španskim Atleticom iz Madrida, po enkrat pa s Kielom in Constanto).

Liga prvakov, osmina finala, povratne tekma:

HSV HAMBURG : Celje Pivovarna Laško 28:31 (13:12) /38:29/
Duvnjak 7, Lacković in Kraus po 4; Mačkovšek 7, Skube in L. Žvižej po 6.

Sobota ob 16.00
Veszprem - Ademar Leon /23:20/

ob 17.15 
Flensburg-Handewitt - Gorenje Velenje /28:25/ 
Barcelona - Bjerringbro-Silkeborg /32:26/

ob 18.00
Metalurg Skopje - Dinamo Minsk /26:23/

Nedelja ob17.00
Vive Targi Kielce - Pick Szeged /25:26/

ob 18.00
Füchse Berlin - Atletico Madrid /29:29/

ob 19.30
Kiel - Čehovski medvedi /35:37/

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat s prve tekme
AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.