Velik preobrat za konec Atlantinega niza

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V ligi NBA so v noči na torek odigrali osem tekem.
Oglej si celoten članek

Zasedba Atlanta Hawks je ponoči doživela poraz v gosteh pri Los Angeles Clippers s 110:119, čeprav je kazalo, da bo zmaga šla v Atlanto, saj je v tretji četrtini vodila za 22 točk. A so bili člani kalifornijskega kolektiva v odločilnih trenutkih podjetnejši. Atlanta je tako ostala brez devete zmage po vrsti.

Pod obročema sta se razživela rezervista Luke Kennard s štirimi trojkami in Terance Mann, ki je za domačo zmago v dvorani Staples Center soigralčevim 20 točkam dodal 21 točk s klopi. 

"To je bila težko priborjena zmaga. Pokazali smo veliko srce in pogum," je bil vesel Kennard po koncu obračuna. Kawhi Leonard je bil v ospredju Clippers s 25 točkami, medtem ko je pri Atlanti Trae Young poskrbel za 28 točk.

Superzvezdnik Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo je zaradi poškodbe levega kolena, poškodbo je utrpel v soboto na tekmi proti San Antonio Spurs (120:113), izpustil tekmo proti Indiana Pacers. Milwaukee je kljub odsotnosti dvakratnega najkoristnejšega igralca lige NBA visoko premagal Indiano s 140:113.

Milwaukee je tako prišel do sedme zaporedne zmage. Antetokounmpo je v tej sezoni v povprečju dosegal 29 točk, 11,7 skoka in 6,4 podaje na tekmo. Vrzel je zapolnil Jrue Holiday, ki se je izkazal z 28 točkami in 14 asistencami.

Milwaukee na razpredelnici vzhodne konference zaseda tretje mesto z razmerjem zmag in porazov 28:14. Pred njim sta ekipi Brooklyn Nets, ki ima eno zmago več, in vodilna Philadelphia 76ers (30:13). Miami Heat Gorana Dragića si četrto mesto deli z Atlanto, obe ekipi imata 22 zmag in 21 porazov.

Trade Bo Luka dobil družbo: Dallas ponuja člana prve peterke za zvezdnika

V derbiju moštev iz spodnjega dela lestvic so Cleveland Cavaliers v domači dvorani klonili proti Sacramento Kings s 105:119. Najslabša ekipa zahodne konference, Minnesota Timberwolves (10:33), ni bila kos košarkarjem zasedbe Oklahoma City Thunder, ki so slavili s 112:103. Sedmo moštvo Zahoda, San Antonio Spurs, pa je moralo s 97:100 priznati doma premoč šesti ekipi Vzhoda, Charlotte Hornets.

Vodilna ekipa lige NBA Utah Jazz je v gosteh premagala Chicago Bulls s 120:95 za še 31. zmago v sezoni. Donovan Mitchell je v statistiko vpisal 30 točk, Rudy Gobert pa je bil blizu trojnega dvojčka z 21 točkami, desetimi skoki in zanj rekordnimi devetimi blokadami.

Košarkarji Houston Rockets so bili doma boljši od Toronto Raptors s 117:99 in so po 20 porazih vendarle prišli do zmage. Houston je pred neslavnim nizom nazadnje slavil zmago 4. februarja. Memphis Grizzlies pa so po podaljšku prišli do domače zmage proti Boston Celtics s 132:126.

Zadnje slovo Poslovila se je ena največjih legend lige NBA

Prost večer so imeli vsi trije Slovenci. Luka Dončić z Dallas Mavericks je osmi na razpredelnici zahodne konference, Denver Nuggets Vlatka Čančarja pa zasedajo peto mesto.

NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers - Sacramento Kings          105:119
Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder  103:112
San Antonio Spurs - Charlotte Hornets            97:100
Chicago Bulls - Utah Jazz                        95:120
Houston Rockets - Toronto Raptors               117:99
Memphis Grizzlies - Boston Celtics              132:126 (podaljšek)
Milwaukee Bucks - Indiana Pacers                140:113
LA Clippers - Atlanta Hawks                     119:110
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.