Velika drama, gol v 91. minuti odločil usodi Hrvaške in Anglije

Foto: Epa
Foto: Epa
Hrvati v 91. minuti strli angleška srca.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Anglije so v drugem krogu skupine D evropskega prvenstva igralcev do 21 let v Ljubljani premagali Hrvaško z 2:1 (1:0), a ostali brez četrtfinala. Vanj se je uvrstila Hrvaška.

Zmaga z dvema goloma razlike bi bila za Angleže dovolj, da bi se varovanci Aidyja Boothroyda uvrstili v četrtfinale, a Domagoj Bradarić je imel v 91. minuti drugačne načrte. Z izjemnim strelom je namreč strl angleška srca in svojo reprezentanco popeljal do četrtfinala kljub porazu.

Angleži so po bledem začetku zagospodarili na igrišču. V deveti minuti je Curtis Jones od daleč stresel prečko, minuto kasneje pa si je isti igralec slabo ustavil žogo in ni mogel zaključiti v prazno mrežo. So pa v 12. minuti Angleži prišli do enajstmetrovke. Mirno je Angleže v vodstvo popeljal Eberechi Eze.

Foto: Epa EP do 21 let, Hrvaška, Anglija

Kasneje v prvem polčasu si Angleži niso priigrali ugodnih položajev za strel, sta pa iz odličnih položajev izenačenje zamudila Dario Špikić in Luka Ivanušec. Prvi je v 32. minuti grdo zgrešil z okoli sedmih metrov, drugi pa je pet minut kasneje v boju mož na moža klonil proti vratarju Aaronu Ramsdalu.

Otočani so odločno krenili v drugi polčas, da bi prišli do drugega zadetka, ki bi jim zaradi izida drugega obračuna skupine omogočil nenadejano napredovanje v izločilne boje. Eze je bil po prostem strelu blizu v 50. minuti, a je Dominik Kotarski v vratih Hrvatov ubranil, štiri minute kasneje pa je ustavil še strel Eddieja Nketiaha.

EP do 21 let Slovenija ostala brez napredovanja Športna blamaža Največje tekmovanje pri nas, ministrica pa povsem izgubljena

S prostega strela je v 63. minuti poskusil tudi Dwight McNeil, a je stresel le vratnico, Hrvati pa so vse bolj viseli in se povlekli v obrambo. V 74. minuti pa je sledila kazen za neaktivno igro, ko je po dolgi akciji in neodločnosti Hrvatov v kazenskem prostoru natančno zadel Curtis Jones.

Čeprav Hrvati niso imeli veliko od igre po drugem zadetku Angležev, je potnika v četrtfinale odločila mojstrovina Bradarića. Ta je z dobrih 20 metrov sprožil z levico in neubranljivo zadel levi zgornji kot Ramsdala za nov, a tudi zadnji preobrat v skupini D.

Hrvati bodo za polfinale 31. maja igrali proti Špancem.

Francozi boljši od Islandije

Islandci so za napredovanje potrebovali zmago za štiri gole in poraz Rusije, kar se proti tako kakovostni zasedbi Francije ni uresničilo. Ti so z drugo zmago napredovali v četrtfinale, ki bo na sporedu 31. maja.

Za prvi zadetek so potrebovali dobrih 16 minut, ko je podajo Alexisa Claude-Marurica zlahka izkoristil kapetan Matteo Guendouzi. V 38. minuti pa je vodstvo z odlično spodkopanim udarcem povišal Odsonne Edouard, sicer napadalec Celtica in najboljši strelec v kvalifikacijah za ta turnir.

Foto: Epa Odsonne Edouard

V drugem polčasu Francozi niso več pritiskali na vso moč, so pa bili precej boljši tekmec. Proti vratom Islandcev so sprožili 13 strelov, tekmeci so v 90. minutah zabeležili le tri. Francozi pa kot eden izmed favoritov za naslov evropskih prvakov po spodrsljaju proti Danski (0:1) v prvem krogu v nadaljevanje potujejo z drugega mesta.

Posledično se bodo mladi galski petelini v izločilnih bojih, ti se bodo začeli 31. maja, pomerili proti Nizozemski, ki je bila najboljša v skupini A.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.