Šport
27566 ogledov

Največje tekmovanje pri nas, ministrica pa povsem izgubljena

slovenija španija u21 Epa
Še eden od presežkov ministrice, ki skrbi tudi za šport.

"Mačehovski odnos je bil pri vseh vladah doslej, šport vidijo le ob velikih uspehih. Z ministrstvi in državnimi sekretarji se sicer dogovorimo za rešitve, a to so majhne zmage, ki ne prinesejo športu globalno boljše perspektive. Najbolj se to vidi v proračunu na državni ravni, ki namenja okrog 20 milijonov evrov letno športu, kulturi denimo okrog 230 milijonov. To ne pomeni, da je treba komu kaj vzeti, ampak kaže na odnos do športa, ki pa ima ne glede na majhen vložek izjemne mednarodne uspehe," je delo na področju, ki je trenutno v pristojnosti ministrice Simone Kustec ob robu skokov v Planici pokomentiral predsednik Smučarske zveze Enzo Smrekar.

Ministrica, ki je med epidemijo zaradi novega koronavirusa dobila tudi priznanje Evropskega olimpijskega komiteja za delo za šport, je v preteklosti s svojimi izjavami že razburila nekatere športnike in športne delavce, tokrat pa se ji je zgodil nov spodrsljaj ob pojasnjevanju omejitvenih ukrepov, ki jih za zajezitev epidemije sprejema vlada.

S hvaležnostjo in zavezo za nadaljnje delo prejela priznanje Evropskega olimpijskega komiteja za delo za šport v času Covid-19. 🇪🇺🙏🏻💙

Objavil/a Dr. Simona Kustec dne Torek, 22. september 2020

"Izjema velja tudi na področju športa, ko gre za organizacije in izvedbe mednarodnih športnih tekmovanj. Tu konkretno govorimo o dokončanju evropskega prvenstva do 21 let v nogometu, ki se odvija na naših tleh," je za ukrepe, ki jih vlada sprejema od 1. do 12. aprila, izjavila Kustečeva. 

Pristojni ministrici, ki je ta mesec sicer prestala interpelacijo v parlamentu, je očitno ušel podatek, da se bo prvi del enega od največjih tekmovanj, ki ga je gostila samostojna Slovenija, končal 31. marca. Z izločilnimi boji se bo drugi del tekmovanja začel 31. maja. Dejstvo, ki bi si ga športna ministrica z nagradami za svoje delo, po mnenju mnogih lahko tudi zapomnila.

Nk Nafta, NK Radomlje Neenaki pogoji Šport O ukrepih: Šport je bil pozabljena panoga
Komentarjev 10
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:19 31.maj 2021.

    Grozna vlada, ampak zadrogirana Kustec je pa nesporna zmagovalka.

  • Pepe007 10:12 29.marec 2021.

    Šolski primer, kako narediti iz muhe slona, če se greš "neodvisno" poročanje in ne deliš istega političnega poročanja. Ali se ni prvi del skoraj končal, drugi del pa bo čez dva meseca? Torej je v teku, ker verjetno organizatorji sedaj ...prikaži več ne bodo šli za dva meseca spat, temveč bodo tudi v tem vmesnem obdobju postorili marsikaj, da se bo stvar izvedla do konca. Dvomim, da zanje ni resen problem, če jim povsem onemogočijo delo za "samo" 12 dni. Oh, "neodvisno novinarstvo" ...

  • Smučar1 10:03 29.marec 2021.

    Ženska je naravno neumna ! Popolnoma nesposobna je za opravljanje te funkcije in Univerza ji mora prepovedati ali preprečiti opravljanje poklica profesorice na FDV ! Prejele je nagrado Ol. komiteja ....naj jo takoj vrne krava neumna !