Velika novost v Bundesligi

Foto: EPA Real Madrid, Bayern
Vidno vlogo na tekmi do prvič dobila ženska.
Oglej si celoten članek

V Nemčiji se bo 18. avgusta s tekmo med prvakom Bayernom in Bayerjem iz Leverkusna začela nova sezona nogometne Bundeslige, v kateri se ljubiteljem nemškega nogometa obeta tudi nekaj novosti. Precej jih je povezanih s sojenjem, prvič se bo na najvišji ravni v moški konkurenci predstavila tudi sodnica.

Prva ženska v moškem svetu nogometnih sodnikov v bundesligi je Bibiana Steinhaus, ki ima sicer veliko izkušenj z moškimi tekmami, saj že od leta 2008 sodi tekme nemške druge lige, a bo v novi sezoni doživela krst tudi na najvišji ravni.

Že teden dni prej, 12. avgusta, pa bo v glavni vlogi tudi na pokalni tekmi: kot je sporočila nemška nogometna zveza DFB, bo Steinhausova sodila tekmo med tretjeligašem Chemnitzem in Bayernom, ki je v lanski sezoni prišel do polfinala pokalnega tekmovanja.

V nemški bundesligi bodo sicer v novi sezoni na vseh tekmah uvedli video analizo. Novost so pri DFB in nemški ligi v praksi preizkusili prejšnji teden na tekmi superpokala med Bayernom in Borussio, ki so jo dobili Bavarci po enajstmetrovkah, oba zadetka Bayerna pa je sodnik priznal šele po ogledu posnetkov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.