Šport > Nogomet
965 ogledov

Velika novost v Bundesligi

Bibiana Steinhaus EPA
Vidno vlogo na tekmi do prvič dobila ženska.

V Nemčiji se bo 18. avgusta s tekmo med prvakom Bayernom in Bayerjem iz Leverkusna začela nova sezona nogometne Bundeslige, v kateri se ljubiteljem nemškega nogometa obeta tudi nekaj novosti. Precej jih je povezanih s sojenjem, prvič se bo na najvišji ravni v moški konkurenci predstavila tudi sodnica.

Prva ženska v moškem svetu nogometnih sodnikov v bundesligi je Bibiana Steinhaus, ki ima sicer veliko izkušenj z moškimi tekmami, saj že od leta 2008 sodi tekme nemške druge lige, a bo v novi sezoni doživela krst tudi na najvišji ravni.

Že teden dni prej, 12. avgusta, pa bo v glavni vlogi tudi na pokalni tekmi: kot je sporočila nemška nogometna zveza DFB, bo Steinhausova sodila tekmo med tretjeligašem Chemnitzem in Bayernom, ki je v lanski sezoni prišel do polfinala pokalnega tekmovanja.

V nemški bundesligi bodo sicer v novi sezoni na vseh tekmah uvedli video analizo. Novost so pri DFB in nemški ligi v praksi preizkusili prejšnji teden na tekmi superpokala med Bayernom in Borussio, ki so jo dobili Bavarci po enajstmetrovkah, oba zadetka Bayerna pa je sodnik priznal šele po ogledu posnetkov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.