Velikan prekinil sodelovanje z ruskim pokroviteljem

Foto: EPA
Foto: EPA
Manchester United prekinil sodelovanje z rusko letalsko družbo.
Oglej si celoten članek

Angleški nogometni velikan Manchester United je zaradi ruske invazije na Ukrajino prekinil sponzorsko sodelovanje z rusko letalsko družbo Aeroflot, so pri ManU sporočili v izjavi za javnost. Družba je nogometaše in različne delegacije rdečih vragov prevažala od leta 2013.

Že v četrtek je britanska vlada v svežnju sprejetih sankcij proti Rusiji med drugim prepovedala vstop ruskih letal v britanski zračni prostor, dan kasneje pa so rdeči vragi prekinili sodelovanje z družbo, s katero so desetletno pogodbo sklenili leta 2013.

"Glede na dogodke v Ukrajini smo prekinili sponzorsko sodelovanje z Aeroflotom," so zapisali. "Delimo zaskrbljenost naših navijačev po vsem svetu in izražamo sočutje vsem prizadetim."

Glavnemu sponzorju Gazpromu se je sicer že v četrtek odpovedal nemški drugoligaš Schalke 04, kasneje je to storila še Austria Dunaj. Po informacijah naj bi tudi pri Uefi pripravljali prekinitev sodelovanja z Gazpromom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.