Šport > Nogomet
217 ogledov

Velikan prekinil sodelovanje z ruskim pokroviteljem

manchester united old trafford EPA
Manchester United prekinil sodelovanje z rusko letalsko družbo.

Angleški nogometni velikan Manchester United je zaradi ruske invazije na Ukrajino prekinil sponzorsko sodelovanje z rusko letalsko družbo Aeroflot, so pri ManU sporočili v izjavi za javnost. Družba je nogometaše in različne delegacije rdečih vragov prevažala od leta 2013.

Že v četrtek je britanska vlada v svežnju sprejetih sankcij proti Rusiji med drugim prepovedala vstop ruskih letal v britanski zračni prostor, dan kasneje pa so rdeči vragi prekinili sodelovanje z družbo, s katero so desetletno pogodbo sklenili leta 2013.

"Glede na dogodke v Ukrajini smo prekinili sponzorsko sodelovanje z Aeroflotom," so zapisali. "Delimo zaskrbljenost naših navijačev po vsem svetu in izražamo sočutje vsem prizadetim."

Glavnemu sponzorju Gazpromu se je sicer že v četrtek odpovedal nemški drugoligaš Schalke 04, kasneje je to storila še Austria Dunaj. Po informacijah naj bi tudi pri Uefi pripravljali prekinitev sodelovanja z Gazpromom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice