Velikan se vrača v prvo ligo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Glasgow Rangers bo v naslednji sezoni znova zaigral v najmočnejši škotski ligi.
Oglej si celoten članek

Rangers so si z zmago nad Dumbartonom zagotovili povratek med škotsko elito. Edini zadetek na tekmi je dosegel James Tavernier, ki je ekipo s stadiona Ibrox popelajl do prednosti 17 točk, ki jo najbližja zasledovalca Falkirk in Hibernian ne moreta več izničiti. Rangers se bodo tako po štirih letih vrnili med najboljše.

Leta 2012 je bil namreč velikan iz Glasgowa izključen zaradi dolgov in je svojo pot moral nadaljevati v četrtoligaški konkurenci. Doživel je nekaj ponižujočih porazov (Stirling Albion, Annan, Peterhead), a se je vseeno s 24 točkami naskoka prebil v tretjo ligo. V njej so bili Rangersi še bolj prepričljivi, dobili so kar 33 od 36 tekem, na koncu prvenstva pa so imeli 39 točk več od drugega Dunfermlina.

Pot vrnitve v Premier League se je nato nekoliko zakomplicirala, saj sta v drugoligaški konkurenci zaradi izpada morala zaigrati tudi velika kluba iz Edinburgha - Hearts in Hibernian. Oba sta končala pred Glasgowčani, izjemno sezono za slednje pa je imel kot posojeni nogometaš Newcastla tudi Slovenec Haris Vučkić. V play-offu za preboj med najboljše so Rangersi nato ugnali Hibse, a v odločilni tekmi klonili proti Motherwellu. Štiriinpetdesetkratni škotski prvak je tako moral še eno leto počakati na vrnitev med najboljše. Zdaj so si napredovanje zagotovili že štiri tekme pred koncem prvenstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.