Šport > Nogomet
62 ogledov

Velikan se vrača v prvo ligo

haris vučkić rangers Profimedias
Glasgow Rangers bo v naslednji sezoni znova zaigral v najmočnejši škotski ligi.

Rangers so si z zmago nad Dumbartonom zagotovili povratek med škotsko elito. Edini zadetek na tekmi je dosegel James Tavernier, ki je ekipo s stadiona Ibrox popelajl do prednosti 17 točk, ki jo najbližja zasledovalca Falkirk in Hibernian ne moreta več izničiti. Rangers se bodo tako po štirih letih vrnili med najboljše.

Leta 2012 je bil namreč velikan iz Glasgowa izključen zaradi dolgov in je svojo pot moral nadaljevati v četrtoligaški konkurenci. Doživel je nekaj ponižujočih porazov (Stirling Albion, Annan, Peterhead), a se je vseeno s 24 točkami naskoka prebil v tretjo ligo. V njej so bili Rangersi še bolj prepričljivi, dobili so kar 33 od 36 tekem, na koncu prvenstva pa so imeli 39 točk več od drugega Dunfermlina.

Pot vrnitve v Premier League se je nato nekoliko zakomplicirala, saj sta v drugoligaški konkurenci zaradi izpada morala zaigrati tudi velika kluba iz Edinburgha - Hearts in Hibernian. Oba sta končala pred Glasgowčani, izjemno sezono za slednje pa je imel kot posojeni nogometaš Newcastla tudi Slovenec Haris Vučkić. V play-offu za preboj med najboljše so Rangersi nato ugnali Hibse, a v odločilni tekmi klonili proti Motherwellu. Štiriinpetdesetkratni škotski prvak je tako moral še eno leto počakati na vrnitev med najboljše. Zdaj so si napredovanje zagotovili že štiri tekme pred koncem prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.