Šport > Nogomet
59 ogledov

De Gea ostaja, Vučkić v Wigan

david de gea EPA
Izjemno zanimiv prestopni rok še vedno poteka v Angliji, kot je to že v navadi je nov klub našla kopica nogometašev.

Špansko združenje prvoligašev ni pravočasno prejelo dokumentov za zaključek registracije Davida de Gee (bojda so zamujali za 28 minut), direktor Manchester Uniteda pa je sporočil, da je z Otoka celotna dokumentacija pravočasno romala v Madrid.

Real in United sta skušala pritisniti na Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) in združenje prvoligašev, da bi prestop vseeno potrdila, ker naj bi, vsaj po njunem mnenju, vse potekalo po predpisih, a je Real v torek popoldne dokončno dvignil roke od prestopa in se predal.

Španski velikan krivdo za propadli prestop de Gee pripisuje Unitedu. "V vseh trenutkih smo storili vse, kar je bilo potrebno. Na pogajanja so pristali šele v ponedeljek zjutraj," je v izjavi zapisal beli balet.

V živo:

18.45 - Michael Hector je novi član Chelseaja.

18.15 - Manchester United potrdil prestop Anthonyja Martiala, ki je postal najdražji najstnik v zgodovini nogometa. Cena: 60 milijonov, z dodatki v naslednjih letih morda 80.Novi Thierry Henry ali novi David Bellion?

17.15 - PSG je zavrnil ponudbo Chelseaja za Marquinhosa. Ponujena vsota naj bi bila nekje med 35 in 55 milijoni evrov. PRI WBA so zavrnili še tretjo ponudbo Tottenhama za Saida Berahina.

16.30 - Pri Watford so potrdili podpis petletne pogodbe z napadalcem Obbijem Oularejem, ki je Club Brugge zapustil za 6 milijonov funtov (8,2 milijona evrov).

16.15 - Po pisanju Sky Sports bo Haris Vučkić podpisal novo pogodbo z Newcastlom in nato odšel na posojo k Wiganu. Slednji je zdaj angleški tretjeligaš.

15.15 - West Ham United je kupil še četrtega igralca na zadnji dan prestopnega roka! Iz Nottingham Foresta je ekipo Slavena Bilića okrepil Michail Antonio.

15.10 - Manchester United je obvestil vodilne pri španskemu prvoligašu Athletic Bilbau, da je pripravljen plačati odkupno ceno za osrednjega branilca Aymerica Laporta.

14.50 - Bournemouth je podpisal triletno pogodbo z dosedanjim napadalcem Crystala Palaca Glennom Murrayjem. Cena: 4 milijone funtov (5,4 milijona evrov).

14.00 - Evropska nogometna zveza je na twitterju sporočila, da David de Gea ostaja nogometaš Manchester Uniteda.

 

13.10 - Papy Djilobodji je uradno podpisalštiriletnopogodbo s Chelseajem ob prestopu iz Nantesa. Londončani naj bi za 4 milijone funtov kupili tudi Michaela Hectorja iz Readinga.

13.05 - Joleon Lescott je prestopil v Aston Villo, klub, ki mu je zabil največ golov v Premier League (5). Prihaja iz vrst mestnih tekmecev West Bromwich Albiona.

13. 00 - Manchester United se je z Bayerjem Leverkusnom dogovoril za prestop vezista Hakana Çalhanogluja. Končna cena naj bi znašala 26,4 milijona funtov (36 milijonov evrov).

12.30 - José Enrique je zapustil Liverpool in okrepil West Bromwich Albion.

12.15 - Član Chelseaja Victor Moses je uradno prišel na posojo k mestnemu tekmecu West Ham Unitedu.

12.10 - Manchester United ne miruje, poslal naj bi 36 milijonov evrov vredno ponudbo Bayerju Leverkusnu za njihovega turškega reprezentančnega vezista Hakana Çalhanogluja.

12.05 - Dolgoletni član Borussie Dortmund Kevin Grosskreutz bo naslednji, ki bo zapustil ekipo trenerja Thomasa Tuchla, od katere se je že poslovil tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl. Produkt klubske šole BVB se bo preselil v Galatasaray, kjer že igra njegov reprezentančni kolega Lukas Podolski.

11.45 - Olivier Kemen, vezist Newcastla, je zapustil severovzhod Anglije in odšel v Lyon.

11.15 - Nekdanji argentinski reprezentant Jonás Gutiérrez je kot prost nogometaš zapustil Newcastle United in okrepil španskega prvoligaša Deportivo La Coruño. Južnoameričan je dobil boj z rakom in v pretekli sezoni odmevno odigral tudi nekaj tekem.

11.05 - Nizozemski branilec Virgil van Dijk se iz Celtica seli v Southampton za 11,5 milijonov funtov (15,7 milijonov evrov).

10.25 - Rivaldov sin Rivaldinho se je iz vrst brazilskega drugoligaša Mogi Mirima, kjer je predsednik in občasni nogometaš tudi njegov oče, preselil na portugalsko k Boavisti.

10.20 - Everton je potrdil, da se je okrepil z zaželenim branilcem Ramirom Funesem Morijem, ki se iz argentinskega River Plateja seli v zameno za 9,5 milijona funtov (12,9 milijonov evrov).

9.55 - West Ham United bi lahko še vedno speljal prestop ali vsaj izposojo napadalca Tottenhama Emmanuela Adebayorja, poročajo otoški mediji. Klub nekdanjega hrvaškega selektorja Slavena Bilića je medtem potrdil prihod vezista Alexa Songa iz Barcelone na novo enoletno posojo, že prej pa se je okrepil z nekdanjim Bilićevim varovancem Nikico Jelavićem (Hull City).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.