Veliki kolesarski zvezdnik po petih letih zamenjal sredino

Foto: Epa
Foto: Epa
Rival slovenskih asov je presedlal k Movistarju.
Oglej si celoten članek

Kolumbijski specialist za gorske preizkušnje Miguel Angel Lopez po petih letih zapušča kazahstansko Astano, kolesarsko kariero pa bo nadaljeval v dresu španskega Movistarja. Šestindvajsetletni Kolumbijec je leta 2018 osvojil skupno tretje mesto na dirkah po Italiji in Španiji.

Lopez je letos prvič nastopil tudi na najbolj sloviti dirki na svetu po Franciji. Južnoameričan je francosko pentljo - na njej je v velikem slogu zmagal Slovenec Tadej Pogačar, drugo mesto pa je osvojil Primož Roglič - končal na šestem mestu v generalni razvrstitvi, najbolj pa je nase opozoril v 17. etapi, ko je prvi prečkal ciljno črto na prelazu Col de la Loze.

Movistar bo šele drugi profrsionalni klub zdaj 26-letnega Kolumbijca, ki se med drugim lahko pohvali s skupnimi zmagami na dirki po Švici, dirki po Kataloniji, kolumbijski pentlji in preizkušnji Tour de L’Avenir.

"Vesel sem, da bom del ene izmed najpomembnejših ekip v svetu kolesarstva. Poskušal bom na najboljši način uresničiti svoj potencial in v najboljši luči zastopati Movistar in prebivalce Kolumbije. Movistar je bil vedno zelo pomemben za kolumbijske ljubitelje kolesarstva in pomemben faktor pri rasti tega športa v Latinski Ameriki. Vzhičen sem, da sem jim bom pridružil v naslednjem letu," je dejal kolesar z nadimkom Superman. Za priljubljenost Movistarja v Kolumbiji je sicer vrsto let skrbel Nairo Quintana, ki pa je pred tem letom prestopil v francosko ekipo Arkéa–Samsic.

Foto: Epa Miguel Angel Lopez

Lopez je peti novi obraz pri Movistarju, pred njim so pogodbo s špansko ekipo podpisali tudi Portoričan Abner Gonzalez, Španca Ivan Garcia in Gonzalo Serrano ter Avstrijec Gregor Mühlberger.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.