Šport
893 ogledov

Veliki kolesarski zvezdnik po petih letih zamenjal sredino

Miguel Angel Lopez in Alejandro Valverde Epa
Rival slovenskih asov je presedlal k Movistarju.

Kolumbijski specialist za gorske preizkušnje Miguel Angel Lopez po petih letih zapušča kazahstansko Astano, kolesarsko kariero pa bo nadaljeval v dresu španskega Movistarja. Šestindvajsetletni Kolumbijec je leta 2018 osvojil skupno tretje mesto na dirkah po Italiji in Španiji.

Lopez je letos prvič nastopil tudi na najbolj sloviti dirki na svetu po Franciji. Južnoameričan je francosko pentljo - na njej je v velikem slogu zmagal Slovenec Tadej Pogačar, drugo mesto pa je osvojil Primož Roglič - končal na šestem mestu v generalni razvrstitvi, najbolj pa je nase opozoril v 17. etapi, ko je prvi prečkal ciljno črto na prelazu Col de la Loze.

Movistar bo šele drugi profrsionalni klub zdaj 26-letnega Kolumbijca, ki se med drugim lahko pohvali s skupnimi zmagami na dirki po Švici, dirki po Kataloniji, kolumbijski pentlji in preizkušnji Tour de L’Avenir.

"Vesel sem, da bom del ene izmed najpomembnejših ekip v svetu kolesarstva. Poskušal bom na najboljši način uresničiti svoj potencial in v najboljši luči zastopati Movistar in prebivalce Kolumbije. Movistar je bil vedno zelo pomemben za kolumbijske ljubitelje kolesarstva in pomemben faktor pri rasti tega športa v Latinski Ameriki. Vzhičen sem, da sem jim bom pridružil v naslednjem letu," je dejal kolesar z nadimkom Superman. Za priljubljenost Movistarja v Kolumbiji je sicer vrsto let skrbel Nairo Quintana, ki pa je pred tem letom prestopil v francosko ekipo Arkéa–Samsic.

Miguel Angel Lopez | Avtor: Epa Epa

Lopez je peti novi obraz pri Movistarju, pred njim so pogodbo s špansko ekipo podpisali tudi Portoričan Abner Gonzalez, Španca Ivan Garcia in Gonzalo Serrano ter Avstrijec Gregor Mühlberger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice