Šport
12697 ogledov

Na Giru oklofutani slovenski navijač razkril podrobnosti incidenta

Miguel Ángel López slovenski navijač Miguel Angel Lopez PrtSc
Teden dni po incidentu na predzadnji etapi dirke po Italiji se je oglasil navijač, ki je zakrivil nesrečo.

Slovenski navijači so se množično odpravili na odločilne etape italijanskega Gira. Boj Primoža Rogliča za rožnato majico je mnoge spravil v evforijo, nekateri so v čustvenem zanosu šli predaleč.

Miguel Angel Lopez Video Šport Slovenski navijač podrl enega od favoritov, ta mu je podelil zaušnico

Eden od teh je bil slovenski navijač, ki je ob (pre)vnetem spodbujanju nehote podrl Miguela Ángela Lópeza. Kolumbijec se je odzval sunkovito in Slovencu prisolil klofuto. S strani vodstva dirke López ni bil kaznovan za svojo reakcijo, odgovorni so jo označili za razumljivo.

Navijač, ki je želel ostati anonimen, je za siol.net razkril, kaj se je dogajalo pred, med in po kontroverznem dogodku.

"Na mestu, kjer smo navijali, smo bili že približno dve uri pred kolesarji. Do tja smo se prebili peš, saj nas organizatorji naprej niso pustili s kolesi," je dejal privrženec slovenskih kolesarjev in v nadaljevanju opisal incident.

"Kolesarji so vozili bližje nam, navijačem, kot pa delu na desni strani, kjer je bila betonska škarpa. V delu, kjer je cesta zavila malce v desno, sem se zaletel v navijača, ta je stopil malce stran od ograje in me podrl. Naslednja stvar, ki se je spomnim, je, da me je tekmovalec dvakrat klofnil po glavi in mi zbil kapo. Vse se je zgodilo izjemno hitro," je pojasnil in dodal: "Pri tem moram poudariti, da nisem zaužil alkohola, saj smo že prej kolesarili in se nismo veliko ustavljali, saj se nam je mudilo v klanec, kjer je bila etapa."

Ni še konec Šport Kolesar, ki je tepel Slovenca, v resnih težavah

Slovenec je povedal, da udarcev sploh ni čutil. "Kolikor vem, me je udaril samo po čepici. Če sem povsem odkrit, od vsega adrenalina nisem čutil ničesar." S strani italijanskih navijačev je bil deležen glasnih protestov, medtem ko so njegovi rojaki umolknili.

Po koncu etape se je navijač želel opravičiti Lópezu, a do tega ni prišlo. "Po etapi sem želel do njegove ekipe, a se mi je v tistem trenutku stvar zdela prevroča in si, če sem povsem odkrit, nisem upal. (...) Rad bi se mu opravičil na javnem mestu ali kako drugače, brez težav."

Glavni akter neljubega dogodka je dodal še, da popolnoma razume reakcijo Kolumbijca, saj se sam ukvarja s triatlonom in tudi njemu ne bi bilo všeč, če bi ga kdo po naporni vožnji sklatil s kolesa.

Primož Roglič Giro Komentar Šport Italijani in lastna ekipa so metali polena, Roglič pa bo zdaj le še močnejši
Komentarjev 5
  • cene79 16:15 09.junij 2019.

    Lahko,pa,da ta anonimnež,sploh ne obstaja,100let na Giru navijači tekajo ob kolesarjih in se je zgodilo že marsikaj,pa ni bilo takšnega pompa,kot zdaj,ko se je to zgodilo temu našemu anonimnemu Slovenčku,če bi bil Italijan ali Francoz,da ne naštevam,bi sploh ne vedeli za incident,😏

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 11:49 09.junij 2019.

    Navijači so navijali ob cesti, tisti, ki so tekali z zastavami okrog vratu pa so bili zgolj histerični, narcisoidi, ki se radi kažejo. Žal se je pri tem primerku izkazalo tudi pri tej razlagi, ker je bilo vse drugo in ...prikaži več vsi drugi krivi: organizator, ker ni pustil naprej, kolesarji, ker so kolesarili ob zunanjem robu ceste, navijač v katerega se je zaletel, ki je stal ob cesti in navijal. Alkohol bi bil v tem primeru olajševalna okoliščina ampak bojim se, da govori resnico, ko pravi da ni pil!

  • johana 10:15 09.junij 2019.

    Nima pa toliko poguma in se skriva za svojo anonimnostjo. Veliki večini profesionalnih kolesarjev je moteče, da navijač teče ob kolesarju. Tudi Andraž Pograjc (skakalec)se ne upa javno izpostaviti, ko je bil eden izmed dveh, ki sta potiskala Rogliča v ...prikaži več klanec. (no, njegovo ime je vsaj prišlo v javnost).

Sorodne novice