Šport
29830 ogledov

Kolesar, ki je tepel Slovenca, v resnih težavah

Print Screen
Krovna kolesarska zveza (Uci) želi dodatna pojasnila v zvezi z incidentom, v katerega je bil na Giru vpleten slovenski navijač.

Mednarodna kolesarska zvea (Uci) je odprla postopek proti Kolumbijcu Miguelu Angelu Lopezu (Astana), ki je na predzadnji etapi dirke po Italiji fizično napadel navijača, odetega v slovensko zastavo. 

Slovenski navijač naj bi zakrivil Lopezov padec na zadnjem vzponu izredno zahtevne 194-kilometrske kraljevske etape, vendar se porajajo dvomi o njegovi odgovornosti, saj ga je po neuradnih informacijah nekdo porinil med kolesarje.

Miguel Ángel López slovenski navijač Miguel Angel Lopez Izpoved Šport Na Giru oklofutani slovenski navijač razkril podrobnosti incidenta

Kolumbijcu, ki je bil kljub vsemu še drugo leto zapored okronan za najboljšega mladega kolesarja na Giru, so ob padcu popustili živci, zato se je fizično znesel nad navijačem.

S tem je tvegal hude sankcije, saj pravila krovne kolesarske zveza tovrstna dejanja strogo prepovedujejo.

Dogodek so po etapi pregledali organizatorji dirke, ki so se presenetljivo odločili, da Lopeza ne bodo kaznovali. V njegovi ekipi so sprva trdili, da si je navijač udarce zaslužil, kasneje pa so vendarle priznali, da reakcija ni bila najbolj posrečena.

Lopez je o incidentu dejal: "Kolesarji si zaslužimo več spoštovanja, vendar obžalujem, kar sem storil."

Mednarodna zveza sprva ni izrazila nobenih pomislekov glede odločitve organizatorjev, zdaj pa se je očitno ustrašila precedensa, ki so ga ustvarili prireditelji Gira. Pri Uciju se bojijo, da se bodo kolesarji v prihodnosti sklicevali na Lopezov primer in s tem upravičevali nasilje do navijačev, kar bi zvezo postavilo v zelo neprijeten položaj.

Zveza bo zdaj še enkrat pregledala dokazno gradivo in postopke, nato pa bo sprejela odločitev. Po pravilih Uci-ja se vsakršno nasilje do nekolesarjev kaznuje z izključitvijo in 200 švicarskimi franki.

Primož Roglič Dvoličnost UCI-ja Šport Rogliču neupravičena kazen, kaj pa kolesar, ki je oklofutal Slovenca?

MIGRANTA BODO IZGNALI

V 18. etapi Gira je eden izmed gledalcev vkorakal na traso in pred skupino drvečih kolesarjev odvrgel kolo. Incident se je zgodilo dobrih 60 km pred ciljem. Po poročanju italijanskih medijev ga je zakuhal 44-letni Tunizijec, ki ga bodo izgnali iz države.

Giro Video Šport Neznani protestnik sabotiral etapo Gira: Pred drveče kolesarje odvrgel oviro

 

Komentarjev 6
  • mymind 10:18 10.junij 2019.

    Čisti prav je, da ga je očufal. Jaz bi vse bedake, ki tečejo poleg kolesarjev. A se ne da lapo stati ob asfaltu in navijat. Ljudje res delajo opice iz sebe.

  • Janez_53 21:10 07.junij 2019.

    Ta butasti navijač bi moral dobiti še kar nekaj krepkih okoli kepe, ker je ogrožal tekmovalce!!!

  • Avatar Nardialla
    Nardialla 01:18 07.junij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com