Veliki korona-škandal! Okuženi zvezdnik pobegnil, nihče ne ve, kje je!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ameriški teniški zvezdnik se je znašel v velikih težavah, saj mu grozi celo 3-letna suspenzija.
Oglej si celoten članek

Koronavirus je hudo prizadel ter pretresel svet športa, zdaj pa je poskrbel za pravi "filmski" primer, v katerem ima glavno vlogo 33-letni ameriški teniški zvezdnik Sam Querrey, ki si je morda že zapečatil svojo teniško usodo.

Američan je namreč nameraval ta teden nastopiti na ATP turnirju v Sankt Peterburgu, kjer bi se moral pomeriti z Denisom Shapovalovom, a je bil pred tekmo seznanjen s pozitivnim rezultatom testa na Covid-19. Querreyev turnir se je tako končal, še preden se je začel.

Foto: Profimedia Sam Querrey

49. teniški igralec sveta je nato moral v dvotedensko karanteno v hotelu s petimi zvezdicami, kjer bi mu družbo delala soproga in 8-mesečni otrok, ki sta bila prav tako pozitivna na testu.

A nato so želeli iz ruskih zdravstvenih oblasti v njegovo sobo poslati nekoga, ki bi ocenil njegovo stanje ter odredil, ali ga je potrebno celo hospitalizirati. Družina Querrey naj bi kazala srednje simptome in se je bala, da bo na koncu pristala celo v bolnišnici.

Foto: Profimedia Sam Querrey

A do tega ni prišlo, saj je nekdanji polfinalist Wimbledona organiziral pravi pobeg. Najel je namreč privatni avion, s katerim naj bi odletel v eno izmed evropskih držav (po ugibanju medijev naj bi šlo za eno izmed Baltskih držav), v kateri ni potreben negativen test za prestop meje. A nihče dejansko ne ve, kje se Querrey trenutno nahaja.

Sam ATP je sicer takoj odprl raziskavo, ameriški teniški igralec pa je morda že odigral svoj poslednji dvoboj v karieri. Ob kazni 100.000 evrov mu namreč grozi tudi triletna prepoved igranja, katera naj bi po ATP pravilniku doletela igralce, ki storijo tako hud prekršek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:51 15. Oktober 2020.

    49. na lestvici ni in nikoli ne bo teniški zvezdnik!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.