Veliki slovenski šampion za las zgrešil medaljo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Benjamin Savšek je bil četrti na SP v Augsburgu.
Oglej si celoten članek

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je v finalu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Augsburgu osvojil četrto mesto. Olimpijski zmagovalec iz Tokia in letošnji evropski prvak je za Nemcem Siderisom Tasiadisom, ki je osvojil zlato, ob dotiku vratc zaostal 2,01 sekunde.

Drugi je bil kljub dvema dotikoma Slovak Alexander Slafkovsky (+1,18), tretji pa drugi Nemec Franz Anton (+1,61), ki je s progo tako kot Tasiadis opravil brez kazenskega pribitka.

Petintridesetletni Savšek bil že svetovni prvak leta 2017 v Pauu, letos pa je svoje drugo zlato osvojil z ekipo. Peto posamično medaljo na SP, ob zlatu in dveh srebrnih ima še bron, je zgrešil za štiri desetinke. Tudi v polfinalu, ko je vozil brez večjih napak, je zasedel četrto mesto.

Foto: Profimedia Benjamin Savšek

Eva Alina Hočevar, edina slovenska kanuistka v polfinalu, se ni uvrstila v finale. V svojem osmem nastopu na prvenstvu, nastopila je namreč v prav vseh disciplinah, je dosegla 12. čas, za uvrstitev med najboljših deset ji je zmanjkalo 88 stotink sekunde.

V finalu je zmagala Nemka Andra Herzog pred olimpijsko zmagovalko Avstralko Jessico Fox (+0,92), ki prav tako kot Hočevarjeva nastopa prav v vseh disciplinah. Tokrat je Foxova prišla do svoje trinajste posamične medalje na SP, od tega je bilo sedem zlatih.

Luki Božiču, ki je imel prav tako kot Savšek visoke cilje, so napake v zgornjem delu polfinalne proge preprečile, da bi bil s pribitkom dveh sekund boljši kot 14., Anže Berčič pa je zasedel 23. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.