Veliki smučarski as nenadoma naznanil konec kariere

Foto: epa
Foto: epa
V nedeljo se bo na svoji zadnji tekmi v karieri s slalomom od smučanja poslovil veliki Felix Neureuther.
Oglej si celoten članek

Nemški alpski smučar Felix Neureuther je v soboto sporočil, da bo po nedeljskem slalomu za svetovni pokal v Soldeuu končal svojo kariero. Štiriintridesetletnik, ki je v smučarsko karavano prišel leta 2004, je imel v zadnjem času veliko težav s poškodbami, kar je tudi glavni razlog za slovo od tekmovališč.

"Moje telo me je v zadnjih letih prepričalo, da je čas, da zaključim to čudovito poglavje mojega življenja," je v sporočilu za javnost zapisal najuspešnejši nemški smučar vseh časov, ki je v svetovnem pokalu zabeležil 13 zmag, 12 slalomskih in eno veleslalomsko. Zadnjo novembra 2017 v Leviju, tik pred pred hudo poškodbo kolena, ki mu je preprečila nastop na olimpijskih igrah v Pyeongchangu.

Foto: EPA Felix Neureuther

Olimpijske kolajne tako nima v svoji zbirki uspehov, ima pa pet odličij s svetovnih prvenstev. Leta 2005 je v Bormuiu osvojil ekipno zlato, leta 2013 v Schladmingu je bil srebrn v slalomu, v Beaver Creeku in St. Moritzu je bil v slalomu bronast, ima pa še eno ekipno kolajno.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.