Šport > Zimski športi
10507 ogledov

Veliki smučarski as nenadoma naznanil konec kariere

Felix Neureuther epa
V nedeljo se bo na svoji zadnji tekmi v karieri s slalomom od smučanja poslovil veliki Felix Neureuther.

Nemški alpski smučar Felix Neureuther je v soboto sporočil, da bo po nedeljskem slalomu za svetovni pokal v Soldeuu končal svojo kariero. Štiriintridesetletnik, ki je v smučarsko karavano prišel leta 2004, je imel v zadnjem času veliko težav s poškodbami, kar je tudi glavni razlog za slovo od tekmovališč.

"Moje telo me je v zadnjih letih prepričalo, da je čas, da zaključim to čudovito poglavje mojega življenja," je v sporočilu za javnost zapisal najuspešnejši nemški smučar vseh časov, ki je v svetovnem pokalu zabeležil 13 zmag, 12 slalomskih in eno veleslalomsko. Zadnjo novembra 2017 v Leviju, tik pred pred hudo poškodbo kolena, ki mu je preprečila nastop na olimpijskih igrah v Pyeongchangu.

Felix Neureuther | Avtor: EPA EPA

Olimpijske kolajne tako nima v svoji zbirki uspehov, ima pa pet odličij s svetovnih prvenstev. Leta 2005 je v Bormuiu osvojil ekipno zlato, leta 2013 v Schladmingu je bil srebrn v slalomu, v Beaver Creeku in St. Moritzu je bil v slalomu bronast, ima pa še eno ekipno kolajno.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice