Šport > Zimski športi
18 ogledov

Kostelić dobil interni dvoboj z Myhrerjem

Marcel Hirscher
1/14
Reuters
Nemec Felix Neureuther je zmagovalec zadnje moške tekme v letošnji sezoni alpskega smučanja. Drugi najboljši slalomist sezone, ki je vodil že po prvi vožnji, je bil 36 stotink hitrejši od dobitnika malega kristalnega globusa Marcela Hirscherja. Tretji je bil Hrvat Ivica Kostelić (+0,51), ki je s tem prevzel tretje mesto v slalomskem seštevku.

Nemec Felix Neureuther je dobil zadnji slalom v sezoni svetovnega pokala alpskih smučarjev v švicarskem Lenzerheideju. Vodilni po prvi vožnji je tudi na drugi progi smučal odlično ter bil hitrejši od Avstrijca Marcela Hirscherja (+0,36) na drugem in Hrvata Ivice Kostelića (+0,51) na tretjem mestu.

Hirscher, tretji po prvi vožnji, je tudi po finalnem slalomskem obračunu sezone stopil na zmagovalni oder ter s stopničkami sklenil sijajno sezono, v kateri je drugič zapored osvojil veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala ter se prvič v karieri veselil malega kristalnega globusa v slalomskem seštevku. Hirscher se je na prav vseh slalomih v tej zimi, vključno z obema paralelnima preizkušnjama, uvrstil na stopničke.

"Presenečen sem, da sem bil tako dober v tej sezoni in se na vseh slalomih uvrščal na zmagovalni oder. Po takšni sezoni moje telo potrebuje počitek, vendar pa mi je, ko mi je šlo vse tako dobro, nekoliko žal, da se je sezona že končala. Vsekakor mi bo letošnja zima še zelo dolgo ostala v zelo lepem spominu," je bil zadovoljen Hirscher.

''Superman'' Hirscher

Zmagovalec zadnjega slaloma Neureuther je zaradi bolečin v hrbtu v prvi vožnji tekmoval s pomočjo protibolečinske injekcije: "Za mano je nedvomno najboljša sezona doslej, vendar pa je imel svojo najboljšo sezono v slalomu tudi 'superman' Marcel Hirscher. V naslednji sezoni si želim, da bi bil še hitrejši in da bi bil še bolj konstanten."

Tekmovalci, ki so na zadnjem slalomu stopili na zmagovalni oder, so tudi trije prvouvrščeni tekmovalci v slalomskem seštevku. Hirscher je premočno zmagal z 980 točkami, na drugem mestu je Neureuther (716), tretji pa je Kostelić (535), ki je s tretjim mestom potrdil tudi končni slalomski bron ter za vsega tri točke prehitel Šveda Andréja Myhrerja, ki je pristal na četrtem mestu slalomskega seštevka. Myhrer, lanski dobitnik slalomskega globusa, je na zadnjem slalomu s četrtim mestom izgubil neposredni boj z izkušenim Hrvatom za tretje mesto slalomskega seštevka.

Slovenci skromni

Slovenci so sezono sklenili daleč od najboljših. Najvišje na lestvici v skupnem seštevku, na 54. mestu, je pristal Rok Perko (138 točk, 16. v smukaškem seštevku), 61. (23. v smukaškem seštevku) je bil Andrej Šporn (107). Točke je v tej zimi v svetovnem pokalu osvajalo le sedem Slovencev, skupno pa so zbrali 346 točk. V slalomskem seštevku je bil v vsej sezoni edini Slovenec s točkami le Mitja Valenčič, ki je sezono končal 18 mest slabše kot lani na 32. mestu.

Svetovni pokal, Lenzerheide, slalom (M), rezultati:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.