Veliki zvezdnik lige NBA: Dragić me je 'ubijal'

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Že na pripravljalni tekmi je dobil 'dobrodošlico'.
Oglej si celoten članek

Damian Lillard se je v zadnjih sezonah prebil med največje zvezdnike v ligi NBA, v tej mu sicer ne gre po željah, njegove številke so nekoliko padle, v povprečju dosega 21.5 točke na tekmo, v minuli sezoni je zbral kar 28.8 točke na dvoboj. Košarkar Portlanda, ki ulovi še 4.0 skoka in podeli 7.8 podaje, je sicer izrazil nezadovoljstvo s spremembami pri dosojanju osebni napak. Če je v prejšnji sezoni na tekmo izvajal 7.2 prosta meta, jih v tej le še 4.5.

Lillard med elito sicer igra od konca leta 2012, da ga v ligi NBA čaka zahtevno delo, pa je spoznal ob prvem srečanju z Goranom Dragićem. Takrat je doživel pravo 'dobrodošlico' v najmočnejšo ligo na svetu.

"Bil sem novinec, igrali smo predsezonsko tekmo v Phoenixu, kjer je bil takrat prvi organizator igre Goran Dragić. Bil sem ljubitelj NBA lige in sem ga seveda že poznal, a nanj nisem gledal kot na primer na Chrisa Paula, Derricka Rosa, Derona Williamsa...Razmišljal sem o tem, kako bom igral proti njim. Dragića sem sicer spoštoval, nisem pa pričakoval, da bo to zame težek dvoboj," se je svojega vstopa v ligo NBA spomnil Lillard.

"Preprosto me je 'ubijal'. To je bilo prvič v mojem življenju, da sem se na parketu počutil povsem izgubljenega," je med drugim priznal zdaj 31-letni košarkar.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.