Slovenska senzacija v kvalifikacijah, nato slabše nadaljevanje

Foto: Epa Pri ženskah je slavila Norvežanka Maiken Caspersen Falla.
Foto: Epa Pri ženskah je slavila Norvežanka Maiken Caspersen Falla.
Mlada Slovenka pripravila prvovrstno presenečenje v kvalifikacijah, izločilni boji pa neuspešni za slovenski tabor.
Oglej si celoten članek

Slovenska smučarska tekačica Eva Urevc je poskrbela za presenečenje kvalifikacij pred tekmo svetovnega pokala v sprintu v Lahtiju. Triindvajsetletnica je postavila najboljši čas na 1,3-kilometrski progi, Švicarko Nadine Fähndrich na drugem mestu pa je prehitela za kar 4,21 sekunde.

Foto: Saša Despot Eva Urevc, smučarski tek

Anamarija Lampič je bila peta, Katja Višnar pa šesta. Vesna Fabjan je kvalifikacije končala na 23. mestu. Prepočasna za izločilne boje je bila Alenka Čebašek na 37. mestu.

Vse štiri slovenke so nato izpadle v četrtfinalu. Urevčeva, Lampičeva in Višnarjeva so v svojih tekih osvojile tretje mesto in tako za eno uvrstitev zgrešile preboj v polfinale, nobeni od njih ni uspelo niti po času, saj je bila daleč najhitrejša prav skupina v kateri je nastopila Fabjanova, ki pa je bila le šesta.

Zmagala sta olimpijska prvaka, Norvežana Johannes Hoesflot Klaebo in Maiken Caspersen Falla. Vodilni v svetovnem pokalu je za 22. zmago v svetovnem pokalu v finalu premagal Italijana Federica Pellegrina in rojaka Finna Haagna Krogha, medtem ko je olimpijska prvakinja iz leta 2014 in svetovna prvakinja iz 2017, zabeležila svojo 18. zmago, drugo mesto je zasedla Američanka Sophie Caldvell, tretje pa Švedinja Maja Dahlqvist.

Grenak priokus Padec preprečil slovensko senzacijo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.