Šport > Zimski športi
3278 ogledov

Slovenska senzacija v kvalifikacijah, nato slabše nadaljevanje

Lahti sprint Epa Pri ženskah je slavila Norvežanka Maiken Caspersen Falla.
Mlada Slovenka pripravila prvovrstno presenečenje v kvalifikacijah, izločilni boji pa neuspešni za slovenski tabor.

Slovenska smučarska tekačica Eva Urevc je poskrbela za presenečenje kvalifikacij pred tekmo svetovnega pokala v sprintu v Lahtiju. Triindvajsetletnica je postavila najboljši čas na 1,3-kilometrski progi, Švicarko Nadine Fähndrich na drugem mestu pa je prehitela za kar 4,21 sekunde.

Eva Urevc, smučarski tek | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Anamarija Lampič je bila peta, Katja Višnar pa šesta. Vesna Fabjan je kvalifikacije končala na 23. mestu. Prepočasna za izločilne boje je bila Alenka Čebašek na 37. mestu.

Vse štiri slovenke so nato izpadle v četrtfinalu. Urevčeva, Lampičeva in Višnarjeva so v svojih tekih osvojile tretje mesto in tako za eno uvrstitev zgrešile preboj v polfinale, nobeni od njih ni uspelo niti po času, saj je bila daleč najhitrejša prav skupina v kateri je nastopila Fabjanova, ki pa je bila le šesta.

Zmagala sta olimpijska prvaka, Norvežana Johannes Hoesflot Klaebo in Maiken Caspersen Falla. Vodilni v svetovnem pokalu je za 22. zmago v svetovnem pokalu v finalu premagal Italijana Federica Pellegrina in rojaka Finna Haagna Krogha, medtem ko je olimpijska prvakinja iz leta 2014 in svetovna prvakinja iz 2017, zabeležila svojo 18. zmago, drugo mesto je zasedla Američanka Sophie Caldvell, tretje pa Švedinja Maja Dahlqvist.

alenka čebašek Grenak priokus Šport Padec preprečil slovensko senzacijo

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.