Veliko presenečenje v New Yorku

Foto: Epa
Foto: Epa
V New Yorku so se odvili boji drugega kroga zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni.
Oglej si celoten članek

Najmanj dela je imel trikratni zmagovalec OP ZDA Španec Rafael Nadal, ki se je v tretji krog US Opna uvrstil brez boja po predaji avstralskega tekmeca Thanasija Kokkinakisa. Letošnji zmagovalec Roland Garrosa je v New Yorku nazadnje slavil leta 2017.

Zato pa je novo veliko razočaranje na odprtem prvenstvu ZDA doživela Romunka Simona Halep, nekdanja številka ena ženskega tenisa, ki je v drugem krogu morala priznati premoč 23-letni kvalifikantki Taylor Townsend. Američanka je četrto nosilko, letošnjo zmagovalko Wimbledona, izločila v treh nizih z 2:6, 6:3, 7:6 (4).

Posloviti se je morala še ena zmagovalka Wimbledona, Petra Kvitova, ki je turnir v Londonu dobila v letih 2011 in 2014. Čehinja, ki je v New Yorku bila kar šesta nosilka, ni upravičila tega tako visokega statusa. Brez izgubljenega niza jo je izločila v Tuzli rojena nemška igralka Andrea Petković.

Se pa v tretjem krogu obeta poslastica. Branilka naslova, prva nosilka, Japonka Naomi Osaka se bo pomerila s 15-letno ameriško najstniško senzacijo Cori oziroma Coco Gauff. Osakova je v dveh nizih odpihnila Poljakinjo Magdo Linette, mlada Američanka pa je za zmago proti Madžarki Timei Babos potrebovala tri nize. Dvoboj 21-letne Naomi Osaka sta iz častne lože spremljala tudi upokojeni veteran NBA-košarke Kobe Bryant ter nekdanji zvezdniški podajalec ameriškega nogometa NFL Colin Kaepernick.

Tudi Slovenija bo imela predstavnika v tretjem krogu turnirja v konkurenci posameznikov. Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v četrtek zvečer po srednjeevropskem času v 2. krogu OP ZDA po štirih urah s 3:2 v nizih premagal enega izmed nosilcev Francoza Benoita Paireja in s tem dosegel največji uspeh na tem turnirju v New Yorku. Bedene bo prvič v karieri igral v 3. krogu US Opna. Njegov naslednji tekmec bo šesti nosilec, Nemec Alexander Zverev.

Slovenska teniška predstavnica na zadnjem turnirju za grand slam v sezoni v New Yorku v konkurenci dvojic Andreja Klepač je odprto prvenstvo Združenih držav Amerike začela s porazom. V paru z Američanom Kenom Skupskim je izgubila uvodni dvoboj turnirja mešanih dvojic proti tajvansko-novozelandski navezi Hao-Ching Chan/Michael Venus.

Slovensko-ameriška kombinacije je izgubila oba niza dvoboja po podaljšani igri s 6:7 (4) in 6:7 (5). Dvoboj pa je trajal eno uro in 28 minut.

Klepačeva s tem še ni končala nastope na US Opnu. Slovenija ima v konkurenci ženskih dvojic kar štiri predstavnice. Klepačevo, Katarino Srebotnik, Tamaro Zidanšek in Dalilo Jakupović. Slovenska četverica bo po napovedih s svojimi partnericami zaigrala danes.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.