Odmevno razkritje o McGregorju, je to konec kariere?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Conor McGregor se vsaj še šest mesecev ne bo mogel vrniti v oktagon, je potrdil šef UFC-ja Dana White.
Oglej si celoten članek

Vrnitev Conorja McGregorja v svet mešanih borilnih veščin je vse bolj vprašljiva, pojavljajo pa se celo namigovanja, da je nekdanji svetovni prvak v peresni in lahki kategoriji končal kariero.

Samooklicali "zloglasni" Irec trenutno ni vključen v program Ameriške protidopinške agencije (USADA), kar je eden izmed pogojev za tekmovanje pod okriljem organizacije Ultimate Fighting Championship (UFC), ki jo vodi Dana White.

McGregor v tekočem koledarskem letu ni opravil niti enega testiranja za prisotnost prepovedanih substanc, je na nedavnem UFC dogodku potrdil šef tekmovanja, kar pomeni, da se v oktagon ne bo mogel vrniti vsaj še pol leta.

Foto: Epa Conor McGregor Čeprav se McGregor v kletki ni pojavil že od lanskega junija, ko si je zlomil nogo na dvoboju z Dustinom Poirierjem, bi moral ostati del Usadinega antidopinškega programa, če bi imel še vedno sklenjeno pogodbo z UFC-jem. Odsotnost testiranja namiguje na to, da se je "zloglasni" začasno upokojil.

Po pravilih Usade morajo UFC borci za nastop v oktagonu prestati večkratno testiranje v obdobju šestih zaporednih mesecev. Ker McGregor v letu 2022 sploh ni bil testiran, se do nadaljnjega ne more boriti na uradnih dogodkih.

Vse glasnejše so tudi navedbe, da McGregor že s svojim izgledom vzbuja sum glede uporabe t.i. "performance enhancing drugs" ali PED.

Foto: Instagram McGregor tovrstne obtožbe odločno zavrača, vendar je težko spregledati, da se je njegova mišična masa v zadnjih letih bliskovito večala. Trenutno je daleč od suhljatega šampiona, ki je leta 2014 uničil Poirierja. Borca sta se v lanskem letu pomerila še dvakrat, oba dvoboja je dobil Američan.

McGregor je najbolje plačani UFC borec vseh časov, a čeprav mu v finančnem smislu kaže vse bolje in bolje, je njegov status v oktagonu pričel bledeti s porazom proti Habibu Nurmagomedovu pred štirimi leti v Las Vegasu. Odtlej je Irec dobil samo enega od treh dvobojev.

McGregor bo kmalu dočakal tudi svoj ognjeni krst na filmskem platnu, kjer bo združil moči z Jakeom Gyllenhaalom v priredbi filma Road House iz leta 1989. Datum izida še ni znan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.