Šport
25657 ogledov

Odmevno razkritje o McGregorju, je to konec kariere?

Profimedia
Conor McGregor se vsaj še šest mesecev ne bo mogel vrniti v oktagon, je potrdil šef UFC-ja Dana White.

Vrnitev Conorja McGregorja v svet mešanih borilnih veščin je vse bolj vprašljiva, pojavljajo pa se celo namigovanja, da je nekdanji svetovni prvak v peresni in lahki kategoriji končal kariero.

Samooklicali "zloglasni" Irec trenutno ni vključen v program Ameriške protidopinške agencije (USADA), kar je eden izmed pogojev za tekmovanje pod okriljem organizacije Ultimate Fighting Championship (UFC), ki jo vodi Dana White.

McGregor v tekočem koledarskem letu ni opravil niti enega testiranja za prisotnost prepovedanih substanc, je na nedavnem UFC dogodku potrdil šef tekmovanja, kar pomeni, da se v oktagon ne bo mogel vrniti vsaj še pol leta.

 | Avtor: Epa Epa
Čeprav se McGregor v kletki ni pojavil že od lanskega junija, ko si je zlomil nogo na dvoboju z Dustinom Poirierjem, bi moral ostati del Usadinega antidopinškega programa, če bi imel še vedno sklenjeno pogodbo z UFC-jem. Odsotnost testiranja namiguje na to, da se je "zloglasni" začasno upokojil.

Po pravilih Usade morajo UFC borci za nastop v oktagonu prestati večkratno testiranje v obdobju šestih zaporednih mesecev. Ker McGregor v letu 2022 sploh ni bil testiran, se do nadaljnjega ne more boriti na uradnih dogodkih.

Vse glasnejše so tudi navedbe, da McGregor že s svojim izgledom vzbuja sum glede uporabe t.i. "performance enhancing drugs" ali PED.

 | Avtor: Instagram Instagram
McGregor tovrstne obtožbe odločno zavrača, vendar je težko spregledati, da se je njegova mišična masa v zadnjih letih bliskovito večala. Trenutno je daleč od suhljatega šampiona, ki je leta 2014 uničil Poirierja. Borca sta se v lanskem letu pomerila še dvakrat, oba dvoboja je dobil Američan.

McGregor je najbolje plačani UFC borec vseh časov, a čeprav mu v finančnem smislu kaže vse bolje in bolje, je njegov status v oktagonu pričel bledeti s porazom proti Habibu Nurmagomedovu pred štirimi leti v Las Vegasu. Odtlej je Irec dobil samo enega od treh dvobojev.

McGregor bo kmalu dočakal tudi svoj ognjeni krst na filmskem platnu, kjer bo združil moči z Jakeom Gyllenhaalom v priredbi filma Road House iz leta 1989. Datum izida še ni znan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.