Veliko razočaranje za Anžeta Kopitarja

Foto: Profimedia Anže Kopitar Foto: Profimedia Anže Kopitar
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so dokončno ostali brez možnosti za nastop v končnici prvenstva NHL.
Oglej si celoten članek

V domačem Staples Centru so jih namreč s 3:2 premagali gostujoči Colorado Avalanche, poraz pa je kraljem zaprl vrata do nadaljevanja sezone.

Mikko Rantanen je za moštvo iz Denverja dosegel 30. zadetek v sezoni, Cale Makar je dodal gol in podajo, med strelce se je vpisal še Tyson Jost, Alex Newhook, 16. izbor na naboru 2019, pa je s podajo prišel do svoje prve točke v NHL. Vratar Philipp Grubauer je zaustavil 15 strelov.

Rantanen je tretji hokejist Kolorada, ki je dosegel 30 zadetkov na manj kot 50 tekmah; to mu je uspelo na 48. Pred njim sta bila uspešna še Joe Sakic (44 tekem v sezoni 1995/96) in Nathan MacKinnon (49 tekem v 2019/20), ki je današnjo tekmo izpustil zaradi poškodbe.

Pri kraljih, ki se bodo z današnjimi tekmeci v Staples Centru v sredo pomerili še enkrat, je vratar Calvin Petersen zbral 34 obramb.

Brendan Lemieux je kralje v uvodni tretjini popeljal v vodstvo, en gol je v zadnji zadel še Gabriel Vilardi. Kopitar, ki je na prejšnji tekmi v Glendalu postal 91. hokejist v severnoameriškem prvenstvu s 1000 točkami, tokrat ni dosegel gola ali podaje. Odigral je 20:47 minute tekme in sprožil en strel proti vratom tekmeca.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.