Šport
1290 ogledov

Veliko razočaranje za Anžeta Kopitarja

Anže Kopitar
1/2
Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so dokončno ostali brez možnosti za nastop v končnici prvenstva NHL.

V domačem Staples Centru so jih namreč s 3:2 premagali gostujoči Colorado Avalanche, poraz pa je kraljem zaprl vrata do nadaljevanja sezone.

Mikko Rantanen je za moštvo iz Denverja dosegel 30. zadetek v sezoni, Cale Makar je dodal gol in podajo, med strelce se je vpisal še Tyson Jost, Alex Newhook, 16. izbor na naboru 2019, pa je s podajo prišel do svoje prve točke v NHL. Vratar Philipp Grubauer je zaustavil 15 strelov.

Rantanen je tretji hokejist Kolorada, ki je dosegel 30 zadetkov na manj kot 50 tekmah; to mu je uspelo na 48. Pred njim sta bila uspešna še Joe Sakic (44 tekem v sezoni 1995/96) in Nathan MacKinnon (49 tekem v 2019/20), ki je današnjo tekmo izpustil zaradi poškodbe.

Pri kraljih, ki se bodo z današnjimi tekmeci v Staples Centru v sredo pomerili še enkrat, je vratar Calvin Petersen zbral 34 obramb.

Brendan Lemieux je kralje v uvodni tretjini popeljal v vodstvo, en gol je v zadnji zadel še Gabriel Vilardi. Kopitar, ki je na prejšnji tekmi v Glendalu postal 91. hokejist v severnoameriškem prvenstvu s 1000 točkami, tokrat ni dosegel gola ali podaje. Odigral je 20:47 minute tekme in sprožil en strel proti vratom tekmeca.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.