Verstappen do nove zmage

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sveži trikratni prvak Verstappen v Katarju zmagovalec klasične dirke.
Oglej si celoten članek

Nizozemec Max Verstappen, ki je v soboto po sprinterski dirki formule 1 že potrdil naslov svetovnega prvaka za sezono 2023, je danes v Losailu dobil še klasično preizkušnjo za VN Katarja. Za dirkačem Red Bulla je na drugem mestu končal zmagovalec sobotnega sprinta Avstralec Oscar Piastri, tretji je bil še en McLarnov dirkač Britanec Lando Norris.

 

Verstappen si je v soboto z drugim mestom že zagotovil tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka, saj je prednost pred tekmeci povečal na neulovljivih 180 točk.

Tokrat je dirko začel z najboljšega startnega položaja in dosegel rutinsko zmago, že 14. v tej sezoni in skupno 49. v karieri. Po 17 dirkah ima stari/novi prvak zdaj že 208 točk več kot moštveni sotekmovalec Mehičan Sergio Perez, ki je bil v Katarju šele deveti.

Sezona formule 1, v kateri sta naslova že podeljena, saj je Red Bull tudi že najboljši v seštevku konstruktorjev, se bo nadaljevala 22. oktobra v ameriškem Austinu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.