Šport > Moto športi
419 ogledov

Verstappen do nove zmage

Max Verstappen Profimedia
Sveži trikratni prvak Verstappen v Katarju zmagovalec klasične dirke.

Nizozemec Max Verstappen, ki je v soboto po sprinterski dirki formule 1 že potrdil naslov svetovnega prvaka za sezono 2023, je danes v Losailu dobil še klasično preizkušnjo za VN Katarja. Za dirkačem Red Bulla je na drugem mestu končal zmagovalec sobotnega sprinta Avstralec Oscar Piastri, tretji je bil še en McLarnov dirkač Britanec Lando Norris.

 

Verstappen si je v soboto z drugim mestom že zagotovil tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka, saj je prednost pred tekmeci povečal na neulovljivih 180 točk.

Tokrat je dirko začel z najboljšega startnega položaja in dosegel rutinsko zmago, že 14. v tej sezoni in skupno 49. v karieri. Po 17 dirkah ima stari/novi prvak zdaj že 208 točk več kot moštveni sotekmovalec Mehičan Sergio Perez, ki je bil v Katarju šele deveti.

Sezona formule 1, v kateri sta naslova že podeljena, saj je Red Bull tudi že najboljši v seštevku konstruktorjev, se bo nadaljevala 22. oktobra v ameriškem Austinu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice