Šport > Moto športi
2326 ogledov

Perezov oče s težkimi besedami nad Red Bull

Verstappen Perez Epa
Oče Sergia Pereza je spregovoril o privilegiranem položaju Maxa Verstappanu v ekipi Red Bull.

Antonio Perez Garibay, oče mehiškega dirkača Sergia "Checa" Pereza, je avstrijsko ekipo Red Bull obtožil, da njegov sin nima enakovrednih možnosti v boju z Maxom Verstappnom za naslov svetovnega prvaka.

Dirkalnik RB19 je bil po besedah Perezovega očeta zasnovan tako, da po karakteristikah v celoti odgovarja branilcu naslova, medtem ko je njegov sin obsojen na vlogo druge violine.

Verstappen je bil z naskokom najbolj dominanten dirkač v dosedanjem poteku sezone 2023. Petindvajsetletni fenomen, ki nezadržno drvi proti tretjemu zaporednemu naslovu, je dobil 13 od 16 dirk in ima v skupnem seštevku 177 točk prednosti pred moštvenim kolegom.

Perez je zabeležil fantastičen uvod v sezono z dvema zmagama na uvodnih štirih dirkah. Po dirki v Miamiju, kjer je kljub najboljšemu startnemu položaju dirko končal za Verstappnom, ki je startal kot deveti, pa je njegova forma začela strmo padati.

Verstappen Perez | Avtor: Epa Epa

Medtem ko je Max ostal nepremagan na desetih zaporednih dirkah, se Perezu kar petkrat zapored ni uspelo uvrstiti v sklepni del kvalifikacij (Q3). Njegove tegobe sicer ne morejo ogroziti prevlade Red Bulla v konstruktorskem seštevku, se je pa zaradi slabših rezultatov pod vprašajem znašla njegova prihodnost v ekipi.

"Checo se še naprej bori. Dirkalnik je zasnovan za Maxa, ki ima rad ves oprijem spredaj, medtem ko je Checo vedno raje dirkal z več oprijema v zadnjem delu bolida. Checo je točno tam, kjer so želeli, ko so ga najeli, tj. na drugem mestu. Tukaj je samo en prvak in tega se je treba zavedati. Checo mora delati zanj in to spoštovati. Vse je zastavljeno tako, da Max postane svetovni prvak. To je treba spoštovati. Če bi Checo zamenjal ekipo, bi se verjetno gibal nekje od četrtega do šestega mesta," pravi Perez Garibay.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.