Verstappen razume odločitev FIE

Foto: EPA
Foto: EPA
Max Verstappen razume odločitev Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA), ki bo uvedla starostno mejo za vstop v formulo ena.
Oglej si celoten članek

Dirkač Toro Rossa Max Verstappen bo marca s 17. leti debitiral na dirki formule ena, ki bodo dirkalniki tradicionalno zahrumeli v Melbournu, prizorišču uvodne preizkušnje za VN Avstralije.

Mladenič je na poti v elitni dirkaški šport preskočil kar nekaj korakov in izzval mnoge pomisleke, zato se je FIA odločila, da poostri nadzor nad pridobivanjem superlicence.

Verstappen bo postal najmlajši dirkač v zgodovini tega športa, zato razume odločitev krovne organizacije, ki želi v prihodnosti preprečiti podobne primere. Dirkači bodo od leta 2016 lahko za superlicenco zaprosili le v primeru, da bodo stari 18 let, bodo imeli veljaven vozniški izpit in uspešno kariero v mladinskih dirkaških kategorijah.

''Nekdo, ki je star 15, 16 let, ni pripravljen na formulo ena. Tej osebi bi priporočal karting,'' je za nizozemsko tiskovno agencijo povedal sin nekdanjega dirkača Josa Verstappna. ''Razumem, da FIA želi ekipam preprečiti pogodbe s še mlajšimi dirkači. Vesel sem, da moja pogodba že velja,'' je dodal 17-letnik.

Izpolnjene otroške sanje

Toro Rosso je bil po podpisu z mladeničem deležen kritik, da dirkač ne psihično ne fizično ni zrel za tako naporno tekmovanje. ''Nadarjenim dirkačem ne smemo preprečiti vstopa v F1. Če bi to pravilo veljalo že od nekdaj, tudi Kimi Räikkönen ne bi mogel tako zgodaj vstopiti v F1. Nekateri ljudje so pripravljeni že v mladih letih in tako je tudi v mojem primeru. Formula ena je bila od otroštva moj glavni cilj in skupaj z očetom sem trdo delal, da bi ga dosegel,'' je pojasnil Nizozemec in priznal, da sprva ni bil prepričan, kako se bo odrezal v dirkalniku.

''Če si pripravljen za F1, izveš šele takrat, ko sedeš v dirkalnik. Tvegal sem, ker sem podpisal brez predhodnih izkušenj. Toro Rosso mi je dal priložnost na nekaj prostih treningih, zato nisem imel razloga, da bi ga zavrnil,'' je sklenil Verstappen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.