Veter krojil prvi planiški dan

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Smučarski skakalci so v Planici opravili preizkus letalnice.
Oglej si celoten članek

Na testu letalnice bratov Gorišek v Planici so lahko pred finalom svetovnega pokala v smučarskih skokih zaradi vse močnejšega vetra opravili le eno serijo, med 35 skakalci pa sta najdlje, 222 metrov, letela Jan Kus (Ilirija) in Blaž Pavlič (Mislinja).

Prek 200 metrov so skočili še Rok Tarman (Rateče, 213 m), Andraž Pograjc (Zagorje, 212 m) in Rok Juvančič (Zagorje, 205 m).

Še pomnite? Planiški rekord je farsa

Ob koncu je bila serija zaradi vetra nekajkrat prekinjena, precej tekmovalcev pa je povedalo, da so po prehodu iz odskočne mize že v prvem delu po preletu hrbtišča začutili močan sunek vetra od strani.

Razen dveh tujcev so nastopili zgolj slovenski skakalci, slovenska reprezentanca pa se je zjutraj iz Ljubljane podala z vlakom, kjer je bila novinarska konferenca, do Jesenic, nato pa z avtobusom v Planico.

V četrtek, 22. marca, se bodo ob 11. uri začele kvalifikacije, ob 9. uri pa bo prvi od dveh treningov; drugi bo uro pozneje.

V času tekem bo med 22. in 25. marcem stopil v veljavo tudi posebni prometni režim. Od četrtka do nedelje bodo obiskovalcem na voljo brezplačni avtobusni krožni prevozi iz Kranjske Gore in okolice. Prireditelji gledalcem svetujejo, da se v Planico ne odpravljajo z osebnimi vozili, ampak posnemajo reprezentanco, ki je pripotovala z javnim prevozom.

Finančna slika Takšen dobiček so pridelali v Planici

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:44 21. Marec 2018.

    Prav lahko jo veter zagode v prihodnjih dneh, tako da bo s skoki bolj klavrno, o rekordu pa bomo le …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.