Veter skrbi za kaos v Lillehammerju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Veter in slabo vreme v Lillehammerju ogrožata izvedbo tekem za svetovni pokal v nordijski kombinaciji in smučarskih skokih.
Oglej si celoten članek

Organizatorji tekem za svetovni pokal v norveškem Lillehammerju imajo pred začetkom današnjih preizkušenj ogromno težav z vremenom.
Ekipno tekmo nordijske kombinacije so zaradi premočnega vetra prestavili na nedeljo, danes naj bi bila na sporedu le posamična preizkušnja, za katero so obveljali skoki s treninga.

Popoldne naj bi na prizorišču olimpijskih iger leta 1994 izpeljali tekmo smučarskih skokov. Petkove kvalifikacije so morali odpovedati zaradi slabih vremenskih razmer, predvidoma naj bi jih izvedli pred samo tekmo (15.15), ki se prične ob 16.45. 

Smučarjem skakalcem jo je veter v letošnji sezoni zagodel že v Kuusamu, kjer so odpovedali obe tekmi, enaka usoda je zaradi premočnega vetra doletela nordijske kombinatorce na uvodnih preizklušnjah v enem največjih smučarskih letovišč na Finskem, Ruki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.