Šport > Zimski športi
29 ogledov

Veter skrbi za kaos v Lillehammerju

Walter Hofer, Trainer Alexander Stöckl  lillehammer slabo vreme Profimedias
Veter in slabo vreme v Lillehammerju ogrožata izvedbo tekem za svetovni pokal v nordijski kombinaciji in smučarskih skokih.

Organizatorji tekem za svetovni pokal v norveškem Lillehammerju imajo pred začetkom današnjih preizkušenj ogromno težav z vremenom.
Ekipno tekmo nordijske kombinacije so zaradi premočnega vetra prestavili na nedeljo, danes naj bi bila na sporedu le posamična preizkušnja, za katero so obveljali skoki s treninga.

Popoldne naj bi na prizorišču olimpijskih iger leta 1994 izpeljali tekmo smučarskih skokov. Petkove kvalifikacije so morali odpovedati zaradi slabih vremenskih razmer, predvidoma naj bi jih izvedli pred samo tekmo (15.15), ki se prične ob 16.45. 

Smučarjem skakalcem jo je veter v letošnji sezoni zagodel že v Kuusamu, kjer so odpovedali obe tekmi, enaka usoda je zaradi premočnega vetra doletela nordijske kombinatorce na uvodnih preizklušnjah v enem največjih smučarskih letovišč na Finskem, Ruki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.