Veteran zamenjal mladeniča

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Pred drugo postajo svetovnega pokala je prišlo do spremembe v slovenski reprezentanci.
Oglej si celoten članek

Na drugo postajo olimpijske sezone svetovnega pokala v smučarskih skoki v Kuusamo bo v četrtek odpotovalo sedem slovenskih skakalcev. V primerjavi z uvodnimi tekmami v poljski Wisli je glavni trener Goran Janus v ekipi naredil eno spremembo; namesto 17-letnega Timija Zajca bo v finskem smučarskem središču Ruki nastopil precej izkušenejši Jernej Damjan.

Ta bo v Ruki nastopil enajstič v karieri, prvič je bil tam leta 2004. Vetrovna Ruka je že prevečkrat pokazala svojo moč in Janus se je odločil, da namesto mlademu Zajcu priložnost ponudi 34-letnemu Damjanu, ki mu izkušenj res ne manjka. Poleg Damjana bodo za Slovenijo skakali še Peter Prevc, Tilen Bartol, Robert Kranjec, Anže Semenič, Anže Lanišek in Jurij Tepeš.

Senzacija Prevc najboljši Slovenec, šok za Zajca

Kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo bodo na sporedu v petek, v soboto skakalce najprej čaka moštvena preizkušnja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.