Vettel bi skuril vse papirje

Foto: Epa sebastian vettel
Krovna avtomobilistična zveza je zavrnila pomisleke rdečih iz Maranella.
Oglej si celoten članek

Ferrari se ni odločil za uradno pritožbo na odločitev komisarjev Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia), ki so Sebastianu Vettlu (Ferrari) na dirki za VN Kanade prisodili petsekundni pribitek, kar je zmago prineslo sicer drugouvrščenemu Lewisu Hamiltonu (Mercedes).

Žvižgi Tako besen je bil Sebastian Vettel, s to potezo navdušil tifoze

Ferrari se je na Fio obrnil z novimi dokazi in zaprosil za ponoven pregled incidenta, v katerem je Vettel zletel s steze, nato pa pri vračanju kršil varnostna določila in zaprl pot Hamiltonu, a so komisarji prošnjo zavrnili.

Zmagovalec VN Kanade tako ostaja Hamilton, Vettel pa se bo moral sprijazniti z drugim mestom. Štirikratni svetovni prvak se je na prizorišču osme dirke sezone v Franciji pritoževal, da je formula 1 preveč regulirana.

Dodal je, da sočustvuje s komisarji, saj jim pravilnik narekuje, da morajo iz vsake muhe narediti slona.

Na vprašanje, kako si se v prihodnje izognil takšnim situacijam, je Nemec v šali odvrnil: "Upokojitev?" S tem se je ponorčeval iz govoric, da naj bi resno razmišljal o koncu kariere.

"Šalim se. V bistvu mu je vseeno," je brezvoljno dodal.

Foto: Epa

Odgovornost za trenutno stanje v formuli 1 pripisuje vsem glavnim akterjem, predlaga pa drastične spremembe pravil. "Vsi so krivi. S temi stvarmi samo škodujemo sami sebi. Začelo se je že davno. Ali je zapeljal čez belo črto? Ali je preveč zapeljal na robnik?"

"Pustite nas, da počnemo, kar želimo. Če niste zadovoljni z našim dirkanjem, potem zgradite drugačna dirkališča. Stvar je povsem preprosta. Preveč je nekih odstavkov, a kaj lahko naredimo? Upam, da bodo skurili vse papirje," je povedal Vettel.

Razočaranje nad odločitvijo je izrazil tudi šef Ferrarija Mattia Binotto. "Razočarani smo zaradi Ferrarija, navijačev in športa nasploh. Zadeve ne bomo več komentirali," je dejal.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.