Vettel nad svojo ekipo: To nima smisla

Foto: Epa sebastian vettel
Nemški dirkač je vse bolj nezadovoljen pri Ferrariju.
Oglej si celoten članek

Ferrari ima za sabo slab začetek nove sezone, na zadnji dirki v Silverstonu je sicer Charles Leclerc nekoliko presenetil in osvojil četrto mesto, štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel pa je z 12. mestom ostal brez točk. Nemec se je sicer zavrtel že na začetku dirke in padel na začelje dirke.

"Saj veste, da ste zamočili, a ne?" je svojo ekipo po radijski zvezi sicer po izhudu iz boksov, ko je obtičal v prometu, sicer vprašal Vettel in potrdil, da znotraj ekipe ne veljajo ravno najboljši odnosi. Svoje nezadovoljstvo ni skrival niti po dirki, ko je spregovoril pred novinarskimi mikrofoni.

"Zjutraj smo se pogovarjali o tem in sklenili, da v tistem trenutku ne bi bilo dobro priti v boks, ker bomo naleteli na promet. In nato naredimo prav to. Na bolid smo dali trde gume, ki so vzdrale le 10 krogov, če sploh so. Tako, da to ni imelo nobenega smisla. Zakaj bi imeli trde pnevmatike deset krogov, nato pa 20 krogov srednje trde pnevmatike? Na koncu sem iztrošil gume, tudi o tem pa smo se pogovarjali," je razlagal Vettel, ki je že med tednom govoril o tem, da nima pravih odgovorov na nekatera vprašanja, ki so povezana z dirkalnikom Ferrarija.

Foto: Epa sebastian vettel

Na drugi strani je Leclerc le enkrat zavil v boks, to je zadoščalo za uvrstitev tik pod stopničkami. Šef ekipe Mattia Binotto je ocenil, da je bilo četrto mesto posledica dobre strategije, manj zadovoljen je bil z Vettlom. Spomnil je na njegov izlet s steze: "Sebastianov rezultat je takšen zaradi dogajanj v prvem krogu."

Na dirki je sicer prvi poraz v sezoni doživel Mercedes, na najvišjo stopničko se je povzpel Red Bullov voznik Max Verstappen. Za 11 sekund je zaostal Lewis Hamilton, tretje mesto je pripadlo Valtteriju Bottasu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:34 10. Avgust 2020.

    Vettel je gotof.nima ekipe zs drugo leto, nikoli več ne bo med top 3

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.