Vettel: Popolno sr..., le kateri genij je imel to idejo

Foto: Epa Sebastian Vettel
Najboljši dirkači niso navdušeni nad napovedanimi spremembami pravil.
Oglej si celoten članek

Sebastian Vettel in Lewis Hamilton sta ostro kritizirala enega od predlogov za spremembo pravil v formuli 1, ki bi lahko v veljavo stopila že v naslednji sezoni.

Gre za predlog, da bi na teh dirkah v sezoni organizirali kvalifikacijske dirke, v njih pa bi dirkači startali v obratnem vrstnem redu, kot bi bile njihove razvrstitve v skupnem seštevku sezone. To bi pomenilo, da bi na primer letos vodilni Lewis Hamilton startal z zadnjega mesta, trenutno drugouvrščeni Valtteri Bottas s predzadnjega in tako naprej. Ta sprememba je še v fazi testiranja, ekipe pa bodo o njej glaovale anonimno.

"Mislim, da je to popolno sran..., če povem po pravici. Ne vem, kateremu geniju je takšna ideja padla na pamet. To ni rešitev, to je popolnoma zgrešeno," je nad idejo zgrožen štirikratni svetovni prvak Vettel.

Hamilton se strinja s tekmecem iz Ferrarija, dejal je, da človek, ki se je spomnil te ideje, nima pojma o čem govori.

"Zdajšnji sistem kvalifikacij mi je všeč. Q1, Q2 in Q3 so velik izziv za dirkače, bije se bitka med najhitrejšimi na stezi.  Škoda bi bilo, če bi izgubili takšen format, ki predstavlja vznemirljivi del vikenda. Ampak, če bo šov še večji, zakaj pa ne?" pa je določenim spremembam na primer bolj naklonjen Pierre Gasly iz ekipe Torro Rosso.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.