Vettel umirja žogo: "Verjeti moram Ferrariju"

Foto: Epa sebastian vettel
Dirkač Ferrarija je namignil, da so bile njegove obtožbe na račun moštva morda nekoliko pretirane.
Oglej si celoten članek

Sebastian Vettel je po dirki za VN Portugalske izrekel precej odmevno obtožbo na račun Ferrarija, češ da naj bi imel njegov moštveni kolega Charles Leclerc na voljo boljši paket dirkalnika SF1000, s katerim se štirikratni svetovni prvak nikakor ne uspe spoprijateljiti.

Šef rdečih Mattia Binotto je očitke nemudoma zanika.

Napadel Ferrari Vettlu počil film: "Dolgo sem se grizel v jezik, a tole..."

Vettlova glavna težava so sobotne kvalifikacije, kjer stežka parira najhitrejšim, zaradi česar se v nedeljo pogosto znajde v gneči, kar otežuje njegov lov za visokimi uvrstitvami.

Primerjava kvalifikacijskih časov kaže na veliko premoč Leclerca, po Vettlovih besedah pa se razlog za to skriva v oprijemu. "Leclerc čuti drugačen oprijem na drugih delih dirkalnika kot jaz. Ne vem, zakaj je temu tako," je nedavno izjavil Nemec.

Foto: YouTube

Teorija zarote o namernem šikaniraju štirikratnega svwetovnega prvaka deluje privlečeno za lase, saj bi to pomenilo, da Ferrari namerno izgublja kontruktorske točke, ki so vredne veliko denarja.

Tudi Vettel je nekaj dni po dirki omilil svojo retoriko in dejal, da se napredek skriva v trdem delu.

"Verjeti moram, da imava na voljo enaka dirkalnika. Zaupam ljudem okoli mene in vsem v graži. Štoparica govori eno plat zgodbe, druga je moj občutek pri vožnji. Težko spravim skupaj več hitrih krogov. Ne najdem takšnega oprijema, kot ga ima Charles. Samo s trdim delom se bom izkopal iz tega. Skupaj z ekipo se bom potrudil po najboljših močeh. Še vedno smo prešibki v nedeljo, ker smo vedno v gneči. Ker je zaradi gneče težje dirkati, nedelje niso najboljši pokazatelj," je povedal 33-letnik.

Foto: Epa vettel

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.