Vettel začel novo ero Ferrarija

Foto: EPA
Foto: EPA
Sebastian Vettel (Ferrari) je bil najhitrejši prvi dan predsezonskih testiranj v Jerezu. Nico Rosberg (Mercedes) je odpeljal kar 157 krogov, več kot katerikoli drug dirkač.
Oglej si celoten članek

Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel je na uradnem debiju s poskončnim konjičkom odpeljal 60 krogov in dosegel najhitrejši čas prvega dne v Jerezu. ''Čez zimo sem spoznal ekipo, a to je bil prvi pravi delovni dan. Lahko smo zadovoljni, da smo naredili lepo število krogov,'' je povedal Nemec, ki mu je zjutraj ponagajala telemetrija. ''Imeli smo nekaj težav s telemetrijo. To se pri novih dirkalnikih dogaja in odprava napak traja veliko časa. Lepo bi bilo, če bi lahko naredili več krogov, vendar smo s prvim vtisom lahko zadovoljni. Težko je karkoli napovedovati, a za zdaj smo lahko veseli,'' je povedal 27-letnik.
Po času se je poskončnemu konjičku najbolj pribliažal Marcus Ericsson s Sauberjem, največ kilometrine pa so nabrali aktualni svetovni prvak iz moštva Mercedes, za katerega je Nico Rosberg odpeljal 157 krogov. Osmoljenec lanske sezone, v kateri je moral priznati premoč Lewisu Hamiltonu, je dosegel tretji čas testiranj.

''Časi za zdaj niso pomembni. Svoj hiter krog sem odpeljal s srednje trdimi gumami. Primerjati se moramo z Mercedesom. Zelo so hitri. Upam, da niso tako hitro kot lani,'' je dodal Vettel.

Prvič po letu 1992 se na dirke formule ena vrača tandem McLaren/Honda, ki pa v Jerezu ni navdušil, saj je nova okrepitev, dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso, odpeljal le šest krogov. V ponedeljek bo vajeti za volanom prevzel Jenson Button.

Daniel Ricciardo, ki je testiral zakamufliranega RB11, je imel težave z akumulatorjem in Renaultovim motorjem, tako da je bilo njegovo testiranje omejeno na 35 krogov.

Formula 1, testiranja, Jerez, 1. dan:

1. Sebastian Vettel (Ferrari) 1:22.620, 60 krogov
2. Marcus Ericsson (Sauber) 1:22.777, 73
3. Nico Rosberg (Mercedes) 1:23.106, 157
4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 1:23.338, 35
5. Valtteri Bottas (Williams) 1:23.906, 73
6. Carlos Sainz (Toro Rosso) 1:25.327, 46
7. Fernando Alonso (McLaren) 1:40.738, 6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.