Šport > Moto športi
26 ogledov

Vettel začel novo ero Ferrarija

sebastian vettel EPA
Sebastian Vettel (Ferrari) je bil najhitrejši prvi dan predsezonskih testiranj v Jerezu. Nico Rosberg (Mercedes) je odpeljal kar 157 krogov, več kot katerikoli drug dirkač.

Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel je na uradnem debiju s poskončnim konjičkom odpeljal 60 krogov in dosegel najhitrejši čas prvega dne v Jerezu. ''Čez zimo sem spoznal ekipo, a to je bil prvi pravi delovni dan. Lahko smo zadovoljni, da smo naredili lepo število krogov,'' je povedal Nemec, ki mu je zjutraj ponagajala telemetrija. ''Imeli smo nekaj težav s telemetrijo. To se pri novih dirkalnikih dogaja in odprava napak traja veliko časa. Lepo bi bilo, če bi lahko naredili več krogov, vendar smo s prvim vtisom lahko zadovoljni. Težko je karkoli napovedovati, a za zdaj smo lahko veseli,'' je povedal 27-letnik.
Po času se je poskončnemu konjičku najbolj pribliažal Marcus Ericsson s Sauberjem, največ kilometrine pa so nabrali aktualni svetovni prvak iz moštva Mercedes, za katerega je Nico Rosberg odpeljal 157 krogov. Osmoljenec lanske sezone, v kateri je moral priznati premoč Lewisu Hamiltonu, je dosegel tretji čas testiranj.

''Časi za zdaj niso pomembni. Svoj hiter krog sem odpeljal s srednje trdimi gumami. Primerjati se moramo z Mercedesom. Zelo so hitri. Upam, da niso tako hitro kot lani,'' je dodal Vettel.

Prvič po letu 1992 se na dirke formule ena vrača tandem McLaren/Honda, ki pa v Jerezu ni navdušil, saj je nova okrepitev, dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso, odpeljal le šest krogov. V ponedeljek bo vajeti za volanom prevzel Jenson Button.

Daniel Ricciardo, ki je testiral zakamufliranega RB11, je imel težave z akumulatorjem in Renaultovim motorjem, tako da je bilo njegovo testiranje omejeno na 35 krogov.

Formula 1, testiranja, Jerez, 1. dan:

1. Sebastian Vettel (Ferrari) 1:22.620, 60 krogov
2. Marcus Ericsson (Sauber) 1:22.777, 73
3. Nico Rosberg (Mercedes) 1:23.106, 157
4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 1:23.338, 35
5. Valtteri Bottas (Williams) 1:23.906, 73
6. Carlos Sainz (Toro Rosso) 1:25.327, 46
7. Fernando Alonso (McLaren) 1:40.738, 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.